Minilex - Lakipuhelin

Avio-oikeus ennen avioliittoa hankittuun omaisuuteen

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Avio-oikeus syntyy puolisoiden välille, kun he menevät naimisiin. Avio-oikeus kattaa kummankin puolison koko omaisuuden. Tämän vuoksi myös ennen avioliittoa hankittu omaisuus kuuluu avio-oikeuden piiriin. Avio-oikeutta voidaan kuitenkin rajata avioehdolla.

Avio-oikeus kattaa siis myös ennen avioliittoa hankitun omaisuuden, koska kummankin puolison koko omaisuus kuuluu avio-oikeuden piiriin, jos avio-oikeutta ei ole rajattu koskemaan vain tiettyä osaa omaisuudesta. Avio-oikeutta voidaan rajata avioehtosopimuksella. Avioehdolla voidaan saattaa kummankin omaisuus kokonaan avio-oikeuden ulkopuolelle tai vain osa omaisuudesta. Avioehdolla voidaan siis esimerkiksi poistaa kummankin puolison avio-oikeus avioliittoa ennen hankittuun omaisuuteen.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Koska avioehto on pääsääntöisesti ainoa keino avio-oikeuden rajaamiseen, on tärkeää, että sen teossa ei tapahdu virheitä, koska muotovirheet mitätöivät avioehdon. Tämän vuoksi onkin suositeltavaa, että avioehto tehtäisiin lakimiehen avulla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa