Minilex - Lakipuhelin

Avio-oikeus ennen avioliittoa hankittuun omaisuuteen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avio-oikeus syntyy puolisoiden välille, kun he menevät naimisiin. Avio-oikeus kattaa kummankin puolison koko omaisuuden. Tämän vuoksi myös ennen avioliittoa hankittu omaisuus kuuluu avio-oikeuden piiriin. Avio-oikeutta voidaan kuitenkin rajata avioehdolla.

Avio-oikeus kattaa siis myös ennen avioliittoa hankitun omaisuuden, koska kummankin puolison koko omaisuus kuuluu avio-oikeuden piiriin, jos avio-oikeutta ei ole rajattu koskemaan vain tiettyä osaa omaisuudesta. Avio-oikeutta voidaan rajata avioehtosopimuksella. Avioehdolla voidaan saattaa kummankin omaisuus kokonaan avio-oikeuden ulkopuolelle tai vain osa omaisuudesta. Avioehdolla voidaan siis esimerkiksi poistaa kummankin puolison avio-oikeus avioliittoa ennen hankittuun omaisuuteen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Koska avioehto on pääsääntöisesti ainoa keino avio-oikeuden rajaamiseen, on tärkeää, että sen teossa ei tapahdu virheitä, koska muotovirheet mitätöivät avioehdon. Tämän vuoksi onkin suositeltavaa, että avioehto tehtäisiin lakimiehen avulla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa