Minilex - Lakipuhelin

Avioehdon yleisyys

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimuksen avulla aviopuolisot tai rekisteröidyssä parisuhteessa elävät voivat sopia, että liiton tai parisuhteen päättyessä kummallakaan tai toisella ei ole avio-oikeutta mihinkään tai tiettyyn toisen omaisuuteen. Avioliiton varallisuusjärjestelmän lähtökohtana on puolisoiden avio-oikeus toistensa omaisuuteen. Tämä tarkoittaa sitä, että avioliiton tai rekisteröidyn parisuhteen purkautuessa suoritettavassa omaisuuden osituksessa puolisoiden avio-oikeuden alaisen omaisuuden säästöt lasketaan yhteen ja jaetaan osapuolten kesken.

Alle puolet aviopareista tekee avioehtosopimuksen, mutta avioehtosopimusten yleisyys on lisääntymään päin. Noin kolmannes aviopareista tekee nykyisin avioehtosopimuksen ja näin poikkeaa lain pääsäännöstä jakaa omaisuus tasan avioparin kesken avioliiton päättyessä. Tilastotietoa avioehtojen vuosittaisesta lukumäärästä saa Digi- ja väestötietoviraston nettisivuilta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana avioehtosopimuksia on rekisteröity lähes jokaisena vuonna yli 8000. Tyypillisesti avioehtosopimus on molemminpuolinen, eli avio-oikeus suljetaan pois kummankin osalta. Yksipuolinen avioehtosopimus laaditaan puolestaan usein silloin, kun toinen puolisoista haluaa suojata esimerkiksi yritysomaisuuttaan tai perintöään.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Avioehtoa koskeviin lisäkysymyksiin saat nopeasti ja helposti vastauksen lakipuhelimestamme!

Vinkit

-Avioehtosopimus on mahdollista laatia myös vain avioeron varalle, eli puolisoilla ei olisi avio-oikeutta toistensa omaisuuteen vain siinä tapauksessa, että avioliitto päättyy eroon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa