Minilex - Lakipuhelin

Avioehdon yleisyys

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimuksen avulla aviopuolisot tai rekisteröidyssä parisuhteessa elävät voivat sopia, että liiton tai parisuhteen päättyessä kummallakaan tai toisella ei ole avio-oikeutta mihinkään tai tiettyyn toisen omaisuuteen. Avioliiton varallisuusjärjestelmän lähtökohtana on puolisoiden avio-oikeus toistensa omaisuuteen. Tämä tarkoittaa sitä, että avioliiton tai rekisteröidyn parisuhteen purkautuessa suoritettavassa omaisuuden osituksessa puolisoiden avio-oikeuden alaisen omaisuuden säästöt lasketaan yhteen ja jaetaan osapuolten kesken.

Alle puolet aviopareista tekee avioehtosopimuksen, mutta avioehtosopimusten yleisyys on lisääntymään päin. Noin kolmannes aviopareista tekee nykyisin avioehtosopimuksen ja näin poikkeaa lain pääsäännöstä jakaa omaisuus tasan avioparin kesken avioliiton päättyessä. Tilastotietoa avioehtojen vuosittaisesta lukumäärästä saa Digi- ja väestötietoviraston nettisivuilta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana avioehtosopimuksia on rekisteröity lähes jokaisena vuonna yli 8000. Tyypillisesti avioehtosopimus on molemminpuolinen, eli avio-oikeus suljetaan pois kummankin osalta. Yksipuolinen avioehtosopimus laaditaan puolestaan usein silloin, kun toinen puolisoista haluaa suojata esimerkiksi yritysomaisuuttaan tai perintöään.

Avioehtoa koskeviin lisäkysymyksiin saat nopeasti ja helposti vastauksen lakipuhelimestamme!

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

-Avioehtosopimus on mahdollista laatia myös vain avioeron varalle, eli puolisoilla ei olisi avio-oikeutta toistensa omaisuuteen vain siinä tapauksessa, että avioliitto päättyy eroon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]