- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Perunkirjoitus on niin sanottu tilinpäätös, johon kootaan perittävän elämänmittaisen talouden taseen loppusumma. Perunkirjoitus on tehtävä kolmessa kuukaudessa perittävän kuolemasta. Perunkirjoituksessa tarkoituksena on luetteloida perittävän kaikki varat ja velat, joiden perusteella voidaan tehdä perillisten kesken perinnönjako.
Avioehdolla taas tarkoitetaan aviopuolisoiden välistä avioehtosopimusta, joka realisoituu avioliiton päättyessä joko avioeroon tai toisen puolison kuolemaan. Avioehdolla voidaan määrittää esimerkiksi se, että vain toisella puolisoista on avio-oikeus toisen omaisuuteen tai avio-oikeus on suljettu puolisoiden väliltä kokonaan pois. Avioehdolla on voitu myös sopia, että avio-oikeus palautetaan sellaiseen omaisuuteen, jonka osalta se on aiemmalla sopimuksella suljettu pois.
Mikäli aviopuolisot ovat tehneet avioehtosopimuksen avioliiton aikana tai sitä ennen, on se tai sen oikeaksi todistettu kopio liitettävä perukirjaan. Tämän lisäksi perukirjaan on ilmoitettava avio-oikeudesta vapaan omaisuuden määrä, koska tämä voi perustua joko avioehtoon tai lahjanantajaan tai testamenttiin. Ennen perinnönjakoa suoritetaan puolisoiden välinen omaisuuden ositus, missä puolisot saavat puolet avio-oikeuden alaisen omaisuuden säästöstä. Vasta kun ositus on tehty, saadaan selville kuolleen puolison perillisille tulevan jäämistön suuruus – joka on siis puolet avio-oikeuden alaisen omaisuuden säästöstä sekä mahdollisesta kuolleen puolison vapaasta omaisuudesta. Menettely vaikuttaa mm. perintöverotukseen, ja tästä syystä avioehdon merkitys on perukirjassa suuri, koska perintöverotus toimitetaan juuri perukirjan pohjalta. Lakimiehemme auttavat sinua avioehtoon ja perukirjaan liittyvissä kysymyksissä.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.