Minilex - Lakipuhelin

Suomalainen avioehto ulkomailla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomalainen avioehto ei välttämättä ole pätevä ulkomailla, jos puolisot ovat tehneet avioehdon asuessaan Suomessa, mutta muuttaneet toiseen maahan ja asuneet siellä viisi vuotta ennen avioeroa tai puolison kuolemaa.

Avioliiton varallisuusoikeudellisiin vaikutuksiin sovelletaan sen valtion lakia, johon puolisoiden yhteinen kotipaikka on avioliiton solmimisen jälkeen muodostunut. Avioliittolain mukaan, jos puolisoiden kotipaikka on myöhemmin siirtynyt toiseen valtioon, sovelletaan sen valtion lakia, jos puolisot ovat asuneet siellä vähintään viisi vuotta. Kyseisen valtion lakia sovelletaan kuitenkin välittömästi kotipaikan saamisesta alkaen, jos puolisoilla on aiemmin avioliiton aikana ollut siinä valtiossa kotipaikka tai jos kumpikin on sen valtion kansalainen. Jos puolisot ovat tehneet pätevän avioehdon asuessaan Suomessa ja myöhemmin muuttaneet valtioon, jossa avioehto ei ole pätevä, avioehto ei sido kyseisen maan tuomioistuinta. Puolisot voivat kuitenkin myös tehdä sopimuksen avioliittovarallisuuteensa sovellettavasta laista. He voivat siis tehdä sopimuksen, jonka mukaan heidän väliseensä ositukseen sovelletaan Suomen lakia. 

 

 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]