- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Kihlakumppanit tai puolisot voivat ennen avioliittoa tai sen aikana tehdä avioehtosopimuksen. Sopimuksessa sovitaan että, toisella ei ole oikeutta toisen omaisuuteen, jonka toinen osapuolista omistaa tai myöhemmin tulee omistamaan. Avioehtosopimus on tehtävä kirjallisesti. Mikäli puoliso tai kihlakumppani on vajaavaltaisuuden tai toimintakelpoisuuden rajoittamisen vuoksi ei ole oikeutettu itse tekemään avioehtosopimusta, hänen on hankittava siihen edunvalvojansa kirjallinen hyväksyminen.
Avioehtosopimus tehdään siis kirjallisesti. Se myöskin päivätään ja allekirjoitetaan. Avioehtosopimus vaatii myös kaksi esteetöntä henkilöä, jotka vahvistavat sopimuksen oikeaksi. Esteetön henkilö voi olla esimerkiksi lähisukulainen, nykyinen tai entinen aviopuoliso tai alle 15 vuotias henkilö. Avioehtosopimus on annettava Digi- ja väestötietovirastolle rekisteröitäväksi ja se tulee voimaan, kun se on rekisteröity.
Avioehtosopimus ei ole voimassa, mikäli se jätetään rekisteröitäväksi avioliiton purkauduttua, tai sen jälkeen, kun avioeroa koskeva asia on tullut vireille. Avioehtosopimus saattaa olla hyvin monimutkainen sopimus, joten kannattaa ehdottomasti ottaa yhteys esimerkiksi lakimieheen.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.