Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimuksen teksti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kihlakumppanit tai puolisot voivat ennen avioliittoa tai sen aikana tehdä avioehtosopimuksen. Sopimuksessa sovitaan että, toisella ei ole oikeutta toisen omaisuuteen, jonka toinen osapuolista omistaa tai myöhemmin tulee omistamaan. Avioehtosopimus on tehtävä kirjallisesti. Mikäli puoliso tai kihlakumppani on vajaavaltaisuuden tai toimintakelpoisuuden rajoittamisen vuoksi ei ole oikeutettu itse tekemään avioehtosopimusta, hänen on hankittava siihen edunvalvojansa kirjallinen hyväksyminen.

Avioehtosopimus tehdään siis kirjallisesti. Se myöskin päivätään ja allekirjoitetaan. Avioehtosopimus vaatii myös kaksi esteetöntä henkilöä, jotka vahvistavat sopimuksen oikeaksi. Esteetön henkilö voi olla esimerkiksi lähisukulainen, nykyinen tai entinen aviopuoliso tai alle 15 vuotias henkilö. Avioehtosopimus on annettava Digi- ja väestötietovirastolle rekisteröitäväksi ja se tulee voimaan, kun se on rekisteröity. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Avioehtosopimus ei ole voimassa, mikäli se jätetään rekisteröitäväksi avioliiton purkauduttua, tai sen jälkeen, kun avioeroa koskeva asia on tullut vireille. Avioehtosopimus saattaa olla hyvin monimutkainen sopimus, joten kannattaa ehdottomasti ottaa yhteys esimerkiksi lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa