Minilex - Lakipuhelin

Avioehto naimisissa ollessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimus voidaan tehdä joko avioliittoa ennen tai sen aikana. Avioehtosopimuksen laatimiselle ennen avioliiton solmimista ei ole esteitä, ja yleensä onkin tavanomaista laatia sopimus jo valmiiksi, mutta juridisesti sitovaksi sopimukseksi se tulee vasta, kun puolisot ovat solmineet keskenään avioliiton ja rekisteröineet avioehtonsa Digi- ja väestötietovirastossa.

Avioehtoa ei voi kuitenkaan tehdä enää avioliiton päätyttyä tai avioerohakemuksen tultua vireille. Hakemus tulee vireille, kun toinen puolisoista tai molemmat yhdessä jättävät hakemuksen käsiteltäväksi käräjäoikeuteen. Mikäli avioliitossa ilmenee riitaisuuksia, tulisi avioehdon laatimista harkita ennen kuin kumpikaan puolisoista kerkeää saattaa avioeroasian vireille. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Myös toisen puolison kuolema aiheuttaa esteen avioehdon voimaansaattamiselle. Avioehto tulee siis nimenomaisesti tehdä puolisoiden eläessä ja avioliiton ollessa voimassa. 

Vinkit

- Avioehtosopimus on tehtävä ennen kuin avioeroasia tulee vireille

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa