Minilex - Lakipuhelin

Avioehdon asiamies

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehto saattaa olla monimutkainen sopimus laatia. Puolisot voivat tehdä avioehdon itse, mutta virheiden ja väärinkäsitysten välttämiseksi on suositeltavaa kääntyä osaavan asiamiehen puoleen. Avioehdon muotovaatimukset ovat tiukat ja mikäli niitä ei noudateta, ei avioehtosopimus ole pätevä.  Asiantunteva asiamies pystyy myös yksilöimään avioehdon puolisoiden tilanteeseen sopivaksi ja varmistamaan, että avioehto on sellainen kuin puolisot ovat tarkoittaneet.

Avioehto tulee toimittaa rekisteröitäväksi Digi- ja väestötietovirastoon tullakseen voimaan. Virastoon tulee toimittaa alkuperäinen avioehto, sekä avioehdon rekisteröintihakemus. Hakemukseen merkitään tieto käytetystä asiamiehestä. Itse laaditussa avioehtosopimuksessa lomakkeessa olevaa asiamies-kohtaa ei tarvitse täyttää.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Puolisot voivat tehdä avioehtosopimuksen ennen avioliittoa tai sen aikana. Avioliiton purkauduttua sen laatiminen, saati rekisteröiminen ei ole enää mahdollista. Jos puolisot haluavat poissulkea avio-oikeuden kokonaan tai rajoittaa sitä, olisi avioehtosopimus hyvä laatia mahdollisimman ajoissa. Avioehtosopimuksen laatimisessa ja siihen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä asiantunteviin lakimiehiimme!

Varoitukset

-Jos toisen sopijapuolison toimikelpoisuutta on rajoitettu, edellyttää avioehtosopimuksen tekeminen edunvalvojan myötävaikutusta.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa