Minilex - Lakipuhelin

Avioehdon asiamies

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehto saattaa olla monimutkainen sopimus laatia. Puolisot voivat tehdä avioehdon itse, mutta virheiden ja väärinkäsitysten välttämiseksi on suositeltavaa kääntyä osaavan asiamiehen puoleen. Avioehdon muotovaatimukset ovat tiukat ja mikäli niitä ei noudateta, ei avioehtosopimus ole pätevä.  Asiantunteva asiamies pystyy myös yksilöimään avioehdon puolisoiden tilanteeseen sopivaksi ja varmistamaan, että avioehto on sellainen kuin puolisot ovat tarkoittaneet.

Avioehto tulee toimittaa rekisteröitäväksi Digi- ja väestötietovirastoon tullakseen voimaan. Virastoon tulee toimittaa alkuperäinen avioehto, sekä avioehdon rekisteröintihakemus. Hakemukseen merkitään tieto käytetystä asiamiehestä. Itse laaditussa avioehtosopimuksessa lomakkeessa olevaa asiamies-kohtaa ei tarvitse täyttää.

Puolisot voivat tehdä avioehtosopimuksen ennen avioliittoa tai sen aikana. Avioliiton purkauduttua sen laatiminen, saati rekisteröiminen ei ole enää mahdollista. Jos puolisot haluavat poissulkea avio-oikeuden kokonaan tai rajoittaa sitä, olisi avioehtosopimus hyvä laatia mahdollisimman ajoissa. Avioehtosopimuksen laatimisessa ja siihen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä asiantunteviin lakimiehiimme!

Varoitukset

-Jos toisen sopijapuolison toimikelpoisuutta on rajoitettu, edellyttää avioehtosopimuksen tekeminen edunvalvojan myötävaikutusta.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]