Minilex - Lakipuhelin

Avio-oikeus ja testamentti

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Aviopuolisoilla on avio-oikeus toistensa omaisuuteen.  Avio-oikeus ei vaikuta omistussuhteisiin avioliiton aikana, vaan avio-oikeus aktualisoituu avioliiton päättymisen jälkeen tehtävässä omaisuuden osituksessa. Lähtökohtaisesti kaikki puolisoiden omaisuus on avio-oikeuden alaista. Avio-oikeutta voidaan kuitenkin rajoittaa avioehdolla, lahjakirjalla tai testamentilla. 

Puolisoiden saama perintö on avio-oikeuden alaista, ellei toisin ole määrätty. Perinnönjättäjä voi testamentilla määrätä, että perinnönsaajan puolisolla ei ole avio-oikeutta perittävään omaisuuteen. Avioliittolain mukaan tämä koskee myös tällaisen omaisuuden sijaan tullutta omaisuutta. Mikäli näin on määrätty, ei perintönä saatua omaisuutta oteta huomioon omaisuuden osituksessa.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Omaisuuden tuotto on lähtökohtaisesti avio-oikeuden alaista omaisuutta riippumatta siitä, onko kyseinen omaisuus avio-oikeuden alaista vai siitä vapaata omaisuutta. Jos perinnönjättäjä haluaa sulkea avio-oikeuden pois myös testamentattavan omaisuuden tuoton osalta, on tästä otettava määräys erikseen.

Kuten testamenttia yleensäkin, niin myös siihen otettua avio-oikeusmääräystä koskevat kaikki laissa säädetyt testamentin muotovaatimukset. Kysy lisää avio-oikeuteen ja testamenttiin liittyvistä asioista asiantuntevilta lakimiehiltämme!

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa