Minilex - Lakipuhelin

Avioehtoasioiden rekisteri

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kihlakumppanit tai puolisot voivat sopia ennen avioliittoa tai sen aikana, että avio-oikeutta ei ole siihen omaisuuteen, joka jommallakummalla heistä on tai jonka hän myöhemmin saa. Tätä sopimusta kutsutaan avioehtosopimukseksi. Jotta avioehtosopimus tulee voimaan, täytyy se rekisteröidä. Avioehtoasioiden rekisteri sisältää tietoa esimerkiksi juuri avioehtosopimuksesta.

Avioehtoasioiden rekisterin tarkoitus on avioehtosopimuksen lisäksi tallettaa tietoa avio-oikeuden poistamista koskevasta ilmoituksesta, osituskirjasta ja tietyistä sopimuksista, joiden osapuolilla on kytköksiä Suomen ulkopuolelle. Rekisteriä pidetään näiden asiakirjojen rekisteröitäväksi jättämiseen. Lisäksi tarkoituksena rekisterillä on myös saattaa asiakirjojen oikeusvaikutukset voimaan sekä saattaa tietoja julkiseksi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Avioehtoasioiden rekisteriin talletetaan puolison nimet, henkilötunnukset tai syntymäaika. Lisäksi rekisteriin talletetaan puolisoiden kotikunnat tai asuinvaltiot, avioliiton solmimispäivä, asiakirjan laji ja päiväys, ilmoituksen vastaanottamispäivä sekä viraston nimi, asiakirjan rekisteröintipäivä ja asian tunnistetiedot. Rekisteriin talletetaan myös väestötietojärjestelmästä saatavat tiedot avioliiton purkautumispäivästä ja purkautumisen perusteesta sekä puolison nimen muutoksesta.

Jotta edellä mainittu asiakirja voidaan rekisteröidä avioehtoasioiden rekisteriin, tulee siitä tehdä kirjallinen ilmoitus asiakirjan rekisteröimiseksi Digi- ja väestötietovirastoon. Ilmoituksen voi tehdä puoliso tai kihlakumppani. Osituskirjan kohdalla ilmoituksen voivat tehdä myös perilliset. Kun ilmoitus tehdään asiakirjan rekisteröimiseksi, täytyy ilmoituksen mukana liitteenä olla ilmoituksessa tarkoitettu asiakirja alkuperäisenä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa