Minilex - Lakipuhelin

Avioehtoasioiden rekisteri

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kihlakumppanit tai puolisot voivat sopia ennen avioliittoa tai sen aikana, että avio-oikeutta ei ole siihen omaisuuteen, joka jommallakummalla heistä on tai jonka hän myöhemmin saa. Tätä sopimusta kutsutaan avioehtosopimukseksi. Jotta avioehtosopimus tulee voimaan, täytyy se rekisteröidä. Avioehtoasioiden rekisteri sisältää tietoa esimerkiksi juuri avioehtosopimuksesta.

Avioehtoasioiden rekisterin tarkoitus on avioehtosopimuksen lisäksi tallettaa tietoa avio-oikeuden poistamista koskevasta ilmoituksesta, osituskirjasta ja tietyistä sopimuksista, joiden osapuolilla on kytköksiä Suomen ulkopuolelle. Rekisteriä pidetään näiden asiakirjojen rekisteröitäväksi jättämiseen. Lisäksi tarkoituksena rekisterillä on myös saattaa asiakirjojen oikeusvaikutukset voimaan sekä saattaa tietoja julkiseksi

Avioehtoasioiden rekisteriin talletetaan puolison nimet, henkilötunnukset tai syntymäaika. Lisäksi rekisteriin talletetaan puolisoiden kotikunnat tai asuinvaltiot, avioliiton solmimispäivä, asiakirjan laji ja päiväys, ilmoituksen vastaanottamispäivä sekä viraston nimi, asiakirjan rekisteröintipäivä ja asian tunnistetiedot. Rekisteriin talletetaan myös väestötietojärjestelmästä saatavat tiedot avioliiton purkautumispäivästä ja purkautumisen perusteesta sekä puolison nimen muutoksesta.

Jotta edellä mainittu asiakirja voidaan rekisteröidä avioehtoasioiden rekisteriin, tulee siitä tehdä kirjallinen ilmoitus asiakirjan rekisteröimiseksi Digi- ja väestötietovirastoon. Ilmoituksen voi tehdä puoliso tai kihlakumppani. Osituskirjan kohdalla ilmoituksen voivat tehdä myös perilliset. Kun ilmoitus tehdään asiakirjan rekisteröimiseksi, täytyy ilmoituksen mukana liitteenä olla ilmoituksessa tarkoitettu asiakirja alkuperäisenä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]