Minilex - Lakipuhelin

Kuka tekee avioehdon?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehdon voi tehdä kihlapari, aviopari tai parisuhteensa rekisteröinyt pariskunta.  Avioehdolla puolisot voivat poistaa avio-oikeuden kokonaan tai rajoittaa sitä ja se voi olla yksipuolinen tai molemminpuolinen.  Avioehto voidaan tehdä sekä avioeron, että kuoleman varalle tai vain esimerkiksi avioeron varalle.  Avioehto voidaan laatia vain molempien puolisoiden suostumuksella.

Puolisot voivat tehdä avioehdon itse, mutta asiantuntevan lakimiehen käyttämistä suositellaan, sillä avioehdon muotovaatimukset ovat tiukat.  Mikäli muotovaatimuksia ei noudateta, ei avioehto ole pätevä.  Avioehdon teksti voidaan siis laatia asianajotoimistossa toimeksiannon perusteella, mutta sen voi myös tulostaa verkosta tai tehdä itse.  Verkosta löytyviin valmiisiin avioehtopohjiin kannattaa suhtautua varauksella, sillä ne eivät välttämättä sovellu omaan tilanteeseen.  Voi olla tarkoituksenmukaisempaa kirjoittaa avioehto omin sanoin, jolloin se vastaa puolisoiden tarkoitusta paremmin.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Molempien puolisoiden tulee ymmärtää avioehdon merkitys ja vaikutukset.  Täysi-ikäinen henkilö, jonka toimintakelpoisuutta ei ole rajoitettu, päättää itse solmiiko hän avioehdon.  Jos henkilön toimintakelpoisuutta on rajoitettu, avioehdon solmiminen edellyttää edunvalvojan kirjallista hyväksyntää.

Lakimiehemme voivat auttaa avioehdon laatimisessa ja siihen liittyvissä kysymyksissä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa