Minilex - Lakipuhelin

Avio-oikeus ja avioehto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Puolisoiden solmiessa avioliiton heille syntyy avio-oikeus toistensa omaisuuteen. Tämä oikeus on kuitenkin niin kutsuttu odottava oikeus, joka konkretisoituu vasta avioliiton päättyessä esimerkiksi eroon. Automaattista oikeutta puolison omaisuuteen muutoin ei siis synny, vaan puolisot hallinnoivat omaa omaisuuttaan avioliiton aikana aivan kuten ilman avioliittoakin. Puolisot voivat lisäksi rajoittaa tätä avio-oikeutta avioehtosopimuksella. Sopimus voidaan laatia ennen avioliittoa, tai milloin tahansa sen kestäessä. 

Avioehtosopimuksessa voidaan rajata esimerkiksi puolisoiden avio-oikeus kokonaan pois. Rajoituksia voidaan tehdä myös koskien vain tiettyä omaisuutta, esimerkiksi perintöä tai lahjana saatua omaisuutta. Sopimuksella voidaan sulkea myös ainoastaan toisen puolison avio-oikeus pois, jättäen oikeuden kuitenkin toiselle puolisolle.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Avioehtosopimusta sääntelevät tietyt muotovaatimukset, jonka lisäksi se täytyy myös rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastossa, jotta sopimus olisi pätevä. Pelkkä sopimuksen laatiminen ilman rekisteröintiä ei siis riitä. Yleensä avioehtosopimuksen laatimiseen käytetään myös lakimiehen apua, jotta sopimuksesta saadaan tarkoituksensa mukainen ja pätevä asiakirja.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa