Minilex - Lakipuhelin

Avioehto vaihtoehdot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehdolla voidaan määrätä aviopuolisoiden avio-oikeuden laajuudesta.  Avioliittolaki tuntee kolme eri vaihtoehtoa avioehdolle, joista puolisoiden tulee valita itselleen sopiva.  Avioehdolla voidaan määrätä omaisuudesta, joka puolisolla on avioehtoa laadittaessa, sekä omaisuudesta, jonka hän myöhemmin saa.

Avioehto voi olla avio-oikeuden täydellisesti poissulkeva.  Tällöin kummallakaan puolisolla ei ole avio-oikeutta mihinkään toisen omaisuuteen.  Jos avio-oikeus on suljettu pois täydellisesti, kummallakaan puolisolla ei ole avio-oikeutta sellaiseen omaisuuteen, joka toisella on avioliittoon mentäessä tai jonka hän saa tulevaisuudessa. Mikäli puolisot ovat laatineet avio-oikeuden täydellisesti poissulkevan avioehdon, avioliiton purkautuessa suoritetaan omaisuuden erottelu, jossa kumpikin puoliso ottaa itselleen kuuluvan omaisuuden. 

Toinen vaihtoehto on osittainen avioehto.  Jos avioehto on osittainen, kummallakaan puolisolla ei ole avio-oikeutta tiettyyn toisen omaisuuteen.  Puolisot voivat avioehdossa itse määrittää, mikä omaisuus rajataan avio-oikeuden ulkopuolelle ja mihin omaisuuteen avio-oikeus säilyy.  Avio-oikeus voidaan poistaa esimerkiksi perinnön tai ennen avioliittoa ansaitun omaisuuden osalta.

Kolmas vaihtoehto on yksipuolinen avioehto.  Tällöin vain toisella puolisolla ei ole avio-oikeutta mihinkään toisen omaisuuteen tai tiettyyn toisen omaisuuteen.  Jos avioehto on yksipuolinen, puolisolla A on avio-oikeus puolison B omaisuuteen, mutta puolisolla B ei ole avio-oikeutta puolison A omaisuuteen.

Näiden kolmen vaihtoehdon lisäksi puolisot voivat liittää avioehtoon ehdon, jonka mukaan heillä ei ole avio-oikeutta toistensa omaisuuteen vain, jos avioliitto purkautuu avioeron johdosta.  Mikäli tällainen ehto tehdään ja avioliitto päättyy toisen puolison kuolemaan, avio-oikeus säilyy rajoittamattomana, mutta jos avioliitto purkautuu avioeron johdosta, puretaan aviovarallisuussuhteet avioehdon mukaisesti.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

- Vaihtoehtoja on kolme, täysin poissulkeva, osittainen ja yksipuolinen avioehto

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]