Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimuksen hakemus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimus tulee rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastoon.  Rekisteröitäessä avioehtoa, alkuperäisen avioehtosopimuksen lisäksi virastoon tulee toimittaa avioehtosopimuksen rekisteröintihakemus.  Rekisteröintihakemuksessa tulee mainita puolisoiden rekisteröintihetken nimet, henkilötunnukset, kotikunnat sekä vihkipäivä.  Avioehtosopimuksen rekisteröintiä varten on valmis hakemuslomake, jonka saa tulostettua viraston verkkosivuilta. 

Rekisteröintihakemus ja avioehtosopimus voidaan jättää Digi- ja väestötietovirastoon ennen vihkimistä tai milloin tahansa avioliiton aikana.  Ennen vihkimistä jätetty hakemus rekisteröidään vasta vihkimisen jälkeen.  Avioehtosopimus ei tule voimaan, jos se on jätetty virastoon avioliiton purkauduttua tai sen jälkeen, kun avioeroa koskeva asia on tullut vireille.  Liian myöhään jätettyä hakemusta ei siis rekisteröidä. 

Puolisot voivat jättää hakemuksen Digi- ja väestötietovirastoon yhdessä tai toinen puolisoista voi tehdä sen ilman puolisonsa tietoisuuttakin.  Kun avioehtosopimus on tehty molempien puolisoiden suostumuksella muotovaatimusten mukaisesti, voi toinen puolisoista itsenäisesti täyttää ja allekirjoittaa rekisteröintihakemuksen ja toimittaa avioehtosopimuksen rekisteröitäväksi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]