Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimuksen hakemus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimus tulee rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastoon.  Rekisteröitäessä avioehtoa, alkuperäisen avioehtosopimuksen lisäksi virastoon tulee toimittaa avioehtosopimuksen rekisteröintihakemus.  Rekisteröintihakemuksessa tulee mainita puolisoiden rekisteröintihetken nimet, henkilötunnukset, kotikunnat sekä vihkipäivä.  Avioehtosopimuksen rekisteröintiä varten on valmis hakemuslomake, jonka saa tulostettua viraston verkkosivuilta. 

Rekisteröintihakemus ja avioehtosopimus voidaan jättää Digi- ja väestötietovirastoon ennen vihkimistä tai milloin tahansa avioliiton aikana.  Ennen vihkimistä jätetty hakemus rekisteröidään vasta vihkimisen jälkeen.  Avioehtosopimus ei tule voimaan, jos se on jätetty virastoon avioliiton purkauduttua tai sen jälkeen, kun avioeroa koskeva asia on tullut vireille.  Liian myöhään jätettyä hakemusta ei siis rekisteröidä. 

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Puolisot voivat jättää hakemuksen Digi- ja väestötietovirastoon yhdessä tai toinen puolisoista voi tehdä sen ilman puolisonsa tietoisuuttakin.  Kun avioehtosopimus on tehty molempien puolisoiden suostumuksella muotovaatimusten mukaisesti, voi toinen puolisoista itsenäisesti täyttää ja allekirjoittaa rekisteröintihakemuksen ja toimittaa avioehtosopimuksen rekisteröitäväksi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa