Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimuksen hakemus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimus tulee rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastoon.  Rekisteröitäessä avioehtoa, alkuperäisen avioehtosopimuksen lisäksi virastoon tulee toimittaa avioehtosopimuksen rekisteröintihakemus.  Rekisteröintihakemuksessa tulee mainita puolisoiden rekisteröintihetken nimet, henkilötunnukset, kotikunnat sekä vihkipäivä.  Avioehtosopimuksen rekisteröintiä varten on valmis hakemuslomake, jonka saa tulostettua viraston verkkosivuilta. 

Rekisteröintihakemus ja avioehtosopimus voidaan jättää Digi- ja väestötietovirastoon ennen vihkimistä tai milloin tahansa avioliiton aikana.  Ennen vihkimistä jätetty hakemus rekisteröidään vasta vihkimisen jälkeen.  Avioehtosopimus ei tule voimaan, jos se on jätetty virastoon avioliiton purkauduttua tai sen jälkeen, kun avioeroa koskeva asia on tullut vireille.  Liian myöhään jätettyä hakemusta ei siis rekisteröidä. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Puolisot voivat jättää hakemuksen Digi- ja väestötietovirastoon yhdessä tai toinen puolisoista voi tehdä sen ilman puolisonsa tietoisuuttakin.  Kun avioehtosopimus on tehty molempien puolisoiden suostumuksella muotovaatimusten mukaisesti, voi toinen puolisoista itsenäisesti täyttää ja allekirjoittaa rekisteröintihakemuksen ja toimittaa avioehtosopimuksen rekisteröitäväksi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa