Minilex - Lakipuhelin

Avio-oikeuden poissulkeminen lasten puolisoilta

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Vanhemmat voivat haluta lahjoittaa tai testamentata omaisuuttaan omille lapsilleen, mutta ongelmaksi voi muodostua lasten puolisoiden oikeus lahjoitettuun omaisuuteen avio-oikeuden nojalla. Vanhemmilla on mahdollisuus rajata lasten puolisot lahjoitetun tai perityn omaisuuden ulkopuolelle.

Mikäli vanhemmat lahjoittava omaisuutta omille lapsilleen, voivat he kirjata lahjakirjaan ehdon, ettei lahjansaajan puolisolla ole avio-oikeutta lahjaksi annettuun omaisuuteen. Samanlaisen määräyksen he voivat tehdä testamenttiin. Myös lapsi puolisoineen voi tehdä sopimuksen, missä poissuljetaan tiettyjä omaisuuseriä tai koko omaisuus avio-oikeuden ulkopuolelle eli he voivat tehdä avioehtosopimuksen. 

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Voit kysyä asiasta lisää asiantuntevilta lakimiehiltämme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa