Minilex - Lakipuhelin

Avioehto vahvistaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimus on aviopuolisoiden välinen sopimus omaisuuden jakamisesta mahdollisen avioliiton päättymisen varalta. Avioehtosopimus on määrämuotoinen, ja se tulee laatia huolellisesti juridisen pätevyyden varmistamiseksi. Avioehdon voimaantulo eli vahvistaminen edellyttää sen rekisteröimistä Digi- ja väestötietovirastossa. Ennen kuin avioehtoa on rekisteröity, se ei vielä päde osapuolten välillä. Näin ollen on tärkeää, että sopimus sen valmistumisen jälkeen toimitetaan virastoon. Mikäli näin ei toimita, avioehtosopimus ei koskaan saa lainvoimaa eikä se avioliiton päättymistilanteessa myöskään vaikuta, vaan puolisoiden omaisuuden jakaminen tapahtuu lain pääsääntöjen mukaan.

Huomioitavaa on, että avioehtoa ei voida enää rekisteröidä mikäli avioliitton on jo purkautunut, tai avioeroasia on jo laitettu vireille eli jompi kumpi puolisoista on jo kerennyt hakea avioeroa. Avioehtosopimus laaditaan nimenomaisesti ennen avioliiton solmimista, tai sen aikana. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Avioehtosopimusta ei voida myöskään vahvistaa, mikäli jokin sen määrämuodon edellytyksistä ei täyty. Tällaisessa tilanteessa voi olla kyse esimerkiksi siitä, että vaadittavista kahdesta avioehtosopimuksen oikeaksi todistavista henkilöistä toinen tai molemmat ovat esteellisiä toimimaan todistajana.

Avioehdon laatimisen ollessa ajankohtainen on syytä kääntyä asiantuntevan lakimiehen puoleen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa