Minilex - Lakipuhelin

Vainajan ja lesken avio-oikeus toistensa omaisuuteen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun avioliitto purkautuu toisen puolison kuoleman johdosta, joudutaan perinnön ja lesken avio-oikeuden selvittämiseksi toimittamaan omaisuuden ositus. Mikäli puolisoilla ei ole keskenään avio-oikeuden alaan kuuluvaa omaisuutta, toimitetaan ennen kuolinpesän selvittämistä omaisuuden erottelu.

Avio-oikeudella tarkoitetaan, että puolisoilla on oikeus puoleen avio-oikeuden alaisen yhteenlasketusta säästöstä. Omaisuuden osituksessa lasketaan yhteen molempien puolisoiden omaisuudet velkojen jälkeen ja tämän perusteella saadaan tietää mikä on heidän avio-oikeuden alaisen omaisuuden yhteenlaskettu säästö. Säästön puolittamisen jälkeen saadaan tietää puolisoille kuuluvat avio-osat. Varakkaamman puolison tulee suorittaa pääsäännön mukaan tasauseränä tasinkoa, mutta jos avioliitto päättyy toisen puolison kuolemaan, ei leskellä ole tasingonmaksuvelvollisuutta kuolleen puolison perillisille. Halutessaan leski voi tasinkoa kuitenkin suorittaa. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa