Minilex - Lakipuhelin

Avioehto ilman toisen suostumusta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimus on kihlakumppaneiden tai aviopuolisoiden tekemä sopimus, jolla perustetaan tai poistetaan avio-oikeus toisen omaisuuteen tai sen osaan. Avioehto on korostetun henkilökohtainen sopimus, jonka tekemisestä ja sisällöstä puolisot päättävät itse. Se on mahdollista tehdä vain molempien osapuolten vapaasta tahdosta, eikä sitä voi toinen osapuoli tehdä yksin ilman toisen suostumusta. 

Avioehtosopimus on molempien osapuolten allekirjoitettava vapaaehtoisesti. Mitään epäilystä ei saa olla siitä, että sopimusta ei allekirjoiteta omasta halusta. Mikäli sopimuksen allekirjoittanut myöhemmin väittää, ettei tiennyt allekirjoittavansa avioehtosopimusta, jää hänen itsensä vastuulle näyttää toteen, että tietoisuutta avioehtosopimuksesta ei tosiasiassa ollut.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Puolison ei tarvitse olla läsnä avioehtoa laadittaessa. Hänen on vain annettava suostumuksensa siihen allekirjoituksellaan, jonka kaksi esteetöntä henkilö todistavat oikeaksi. Avioehtosopimus on lopulta toimitettava Digi- ja väestötietovirastoon, jossa se rekisteröidään ja tulee voimaan. Avioehtosopimuksen voi jättää virastoon toinen puolisoista ilman toisen suostumustakin. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa