Minilex - Lakipuhelin

Avioehto ilman toisen suostumusta

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimus on kihlakumppaneiden tai aviopuolisoiden tekemä sopimus, jolla perustetaan tai poistetaan avio-oikeus toisen omaisuuteen tai sen osaan. Avioehto on korostetun henkilökohtainen sopimus, jonka tekemisestä ja sisällöstä puolisot päättävät itse. Se on mahdollista tehdä vain molempien osapuolten vapaasta tahdosta, eikä sitä voi toinen osapuoli tehdä yksin ilman toisen suostumusta. 

Avioehtosopimus on molempien osapuolten allekirjoitettava vapaaehtoisesti. Mitään epäilystä ei saa olla siitä, että sopimusta ei allekirjoiteta omasta halusta. Mikäli sopimuksen allekirjoittanut myöhemmin väittää, ettei tiennyt allekirjoittavansa avioehtosopimusta, jää hänen itsensä vastuulle näyttää toteen, että tietoisuutta avioehtosopimuksesta ei tosiasiassa ollut.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Puolison ei tarvitse olla läsnä avioehtoa laadittaessa. Hänen on vain annettava suostumuksensa siihen allekirjoituksellaan, jonka kaksi esteetöntä henkilö todistavat oikeaksi. Avioehtosopimus on lopulta toimitettava Digi- ja väestötietovirastoon, jossa se rekisteröidään ja tulee voimaan. Avioehtosopimuksen voi jättää virastoon toinen puolisoista ilman toisen suostumustakin. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa