Minilex - Lakipuhelin

Avioehto ja puolison kuolema

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioliiton myötä puolisoilla on avio-oikeus toistensa omaisuuteen.  Avioliiton purkautuessa toisen puolison kuoleman vuoksi voivat leski tai perilliset vaatia omaisuuden jakoa, eli ositusta toimitettavaksi.  Puolisoiden omaisuus jaetaan lähtökohtaisesti tasan puolisoiden kesken, ellei muutoin ole sovittu avioehdolla.  Avioehdolla puolisot määräävät avio-oikeuden laajuudesta liitossaan.  Avioehdossa voidaan sopia avio-oikeuden poistamisesta kokonaan tai osittain, sekä yksi- tai molemminpuolisesti.  Puolisoiden omaisuus jaetaan ensisijaisesti avioehdon mukaisesti.

Jos puolisot ovat avioehdolla määränneet, että kummallakaan puolisoista ei ole avio-oikeutta toistensa omaisuuteen, suoritetaan omaisuuden erottelu.  Omaisuuden erottelussa kummatkin puolisot saavat oman omaisuutensa.  Mikäli avioehdolla on rajattu tietty omaisuus avio-oikeuden ulkopuolelle, jaetaan osituksessa puolisoiden kesken tasan kaikki muu omaisuus paitsi se, joka on rajattu avio-oikeuden ulkopuolelle.  Avioehto ei rajoita lesken oikeutta käyttää aviopuolisoiden kotia ja asuntoirtaimistoa toisen puolison kuoleman jälkeen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Avioehdolla voidaan siis rajata avio-oikeutta. Sen tekeminen oikein on tärkeää pätevyyden kannalta. Jos aikomuksenasi on avioehdon tekeminen, suosittelemme kääntymään lakimiehemme puoleen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa