Minilex - Lakipuhelin

Avioehto ja puolison kuolema

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioliiton myötä puolisoilla on avio-oikeus toistensa omaisuuteen.  Avioliiton purkautuessa toisen puolison kuoleman vuoksi voivat leski tai perilliset vaatia omaisuuden jakoa, eli ositusta toimitettavaksi.  Puolisoiden omaisuus jaetaan lähtökohtaisesti tasan puolisoiden kesken, ellei muutoin ole sovittu avioehdolla.  Avioehdolla puolisot määräävät avio-oikeuden laajuudesta liitossaan.  Avioehdossa voidaan sopia avio-oikeuden poistamisesta kokonaan tai osittain, sekä yksi- tai molemminpuolisesti.  Puolisoiden omaisuus jaetaan ensisijaisesti avioehdon mukaisesti.

Jos puolisot ovat avioehdolla määränneet, että kummallakaan puolisoista ei ole avio-oikeutta toistensa omaisuuteen, suoritetaan omaisuuden erottelu.  Omaisuuden erottelussa kummatkin puolisot saavat oman omaisuutensa.  Mikäli avioehdolla on rajattu tietty omaisuus avio-oikeuden ulkopuolelle, jaetaan osituksessa puolisoiden kesken tasan kaikki muu omaisuus paitsi se, joka on rajattu avio-oikeuden ulkopuolelle.  Avioehto ei rajoita lesken oikeutta käyttää aviopuolisoiden kotia ja asuntoirtaimistoa toisen puolison kuoleman jälkeen.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Avioehdolla voidaan siis rajata avio-oikeutta. Sen tekeminen oikein on tärkeää pätevyyden kannalta. Jos aikomuksenasi on avioehdon tekeminen, suosittelemme kääntymään lakimiehemme puoleen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa