Minilex - Lakipuhelin

Avio-oikeuden poissulkeva avioehto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avio-oikeuden poissulkeva avioehto sisältää määräyksen siitä, että kummallakaan aviopuolisoista ei ole avio-oikeutta omaisuuteen, joka toisella on tai jonka hän myöhemmin saa.

Lähtökohtana on, että kummallakin puolisolla on avio-oikeus toistensa omaisuuteen. Jos omaisuudesta on kuitenkin määrätty avioehtosopimuksella, ei avio-oikeutta ole.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Avioehtosopimuksen voi tehdä ennen avioliittoa tai sen aikana. Sopimuksessa puolisot voivat määrätä, että avio-oikeutta ei ole sellaiseen omaisuuteen, joka jommallakummalla puolisolla on tai jonka hän myöhemmin saa. Avioehtosopimuksessa voidaan määrätä, että kummallakaan puolisoista ei ole avio-oikeutta toisen omaisuuteen. Avioehtosopimus voi olla myös yksipuolinen siten, että ainoastaan toisen puolison avio-oikeus suljetaan pois.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa