- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Avioehtosopimuksella puolisot voivat sopia, että avioliiton tai rekisteröidyn parisuhteen päättyessä heidän omaisuuttaan ei jaeta tasan heidän kesken. Avioehdolla voidaan siis sulkea avio-oikeus kokonaan pois puolisoiden väliltä. Avioehtosopimus ei tule kuitenkaan voimaan pelkällä allekirjoituksella, vaan lopullisesti voimaan tullakseen se on rekisteröitävä Digi- ja väestötietovirastossa. Avioehtosopimus, joka on laadittu ennen liiton solmimista, rekisteröidään vasta vihkimisen jälkeen. Sen voi kuitenkin toimittaa virastoon jo ennen vihkimistä.
Avioliiton jatkuessa normaalisti avioehdon rekisteröinnille ei ole periaatteessa mitään määräaikaa. Se voidaan siis rekisteröidä vuosienkin kuluttua sen laatimisesta. Rekisteröinnille on kuitenkin olemassa yksi ehdoton takaraja. Avioliiton purkauduttua toisen puolison kuolemaan tai avioeron tultua vireille avioehtoa ei voi jättää enää rekisteröitäväksi, vaikka sopimus itsessään olisi pätevästi laadittu ennen avioliittoa tai sen aikana.
Ilmoitus avioehdon rekisteröimisestä on tehtävä Digi- ja väestötietovirastolle kirjallisesti. Rekisteröinti-ilmoituksen voi tehdä kumpi tahansa puolisoista tai kihlakumppaneista toista kuulematta. Ilmoitukseen on liitettävä alkuperäinen kappale avioehtosopimuksesta. Avioehtosopimuksen rekisteröinti voidaan suorittaa missä tahansa virastossa puolisoiden asuin- ja kotipaikkakunnasta riippumatta.
Avioehdon laatimiseen ja rekisteröimiseen liittyvissä lisäkysymyksissä voit olla yhteydessä lakimiehiimme!
-Avioehdon voi laatia ja toimittaa Digi- ja väestötietovirastoon jo kihlausvaiheessa ennen vihkimistä.
-Avioehtoa ei voida saattaa rekisteröinnillä voimaan enää avioliiton purkauduttua toisen puolison kuolemaan tai avioeron vireille tulon jälkeen.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.