Minilex - Lakipuhelin

Avioehto juuri ennen eroa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehto voidaan laatia milloin tahansa avioliiton aikana.  Avioehto tulee jättää Digi- ja väestötietovirastoon rekisteröitäväksi tullakseen voimaan. Virasto ei kuitenkaan rekisteröi avioehtoa, jos se on jätetty rekisteröitäväksi sen jälkeen, kun avioeroa koskeva asia on tullut vireille.  Avioehto voidaan tehdä vain molempien puolisoiden suostumuksella.  Puolisot voivat siis halutessaan laatia avioehdon juuri ennen eroa, kunhan avioehdon rekisteröinti tapahtuu ennen avioeroasian vireille panoa.

Rekisteröitävän avioehdon tulee olla tehty muotovaatimusten mukaisesti.  Sen tulee olla kirjallinen, päivätty, molempien puolisoiden allekirjoittama, sekä kahden esteettömän henkilön oikeaksi todistama.  Rekisteröimätön avioehto ei ole pätevä. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Avioerotilanteessa rekisteröinti ei ole mahdollista siitä lähtien, kun avioeroa koskeva asia on tullut vireille, vaikka puolisoita ei vielä olisikaan tuomittu avioeroon.  Asiaan ei vaikuta se, että avioehto olisi laadittu jo aiemmin, mutta rekisteröintiä haetaan vasta avioeroasian tultua vireille.  Tällöin avioehtoa ei voida enää saattaa voimaan. Digi- ja väestötietovirasto ei tarkasta avioehdon muotovaatimusten täyttymistä rekisteröinnin yhteydessä, vaan aviopuolisoiden tulee itse pitää huoli siitä, että avioehto on laadittu muotovaatimusten mukaisesti. 

Vinkit

- Aviopuolisot voivat tehdä avioehdon juuri ennen avioeroa, kunhan molemmat allekirjoittavat ja rekisteröivät sen ennen kuin avioeroasia on vireillä

- Avioeroasia on vireillä, kun hakemus käräjäoikeuteen on jätetty

Varoitukset

- Rekisteröimätön avioehto ei ole pätevä!!

- Kun avioeroasia on tullut vireille, avioehtoa ei voi enää rekisteröidä pätevästi.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa