Minilex - Lakipuhelin

Avioehto kesken avioliiton

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehto laaditaan usein ennen avioliittoa, sillä avioliiton oikeusvaikutukset alkavat vihkimisestä.  Avioehto voidaan kuitenkin tehdä myös kesken avioliiton, eli milloin tahansa avioliiton aikana.  Avioehto on aviopuolisoiden välinen sopimus, jolla he määräävät avio-oikeuden laajuudesta liitossaan. Avioehdolla voidaan määrätä omaisuudesta, joka puolisolla on avioehtoa laadittaessa sekä omaisuudesta, jonka puoliso myöhemmin saa. Avioehto voidaan tehdä vain molempien puolisoiden suostumuksella. 

Avioehto tulee tehdä kirjallisena, sen tulee olla päivätty, asianmukaisesti allekirjoitettu sekä kahden esteettömän henkilön oikeaksi todistama.  Avioehto tulee rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastoon tullakseen voimaan.  Avioehto ei tule voimaan, jos se on jätetty rekisteröitäväksi virastoon avioliiton purkauduttua tai sen jälkeen, kun avioeroa koskeva asia on tullut vireille.  Aviopuolisot voivat muuttaa avioehtoaan kesken avioliiton laatimalla uuden avioehtosopimuksen ja rekisteröimällä sen.  Uudella avioehdolla voidaan esimerkiksi palauttaa avio-oikeus.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Avioehdolla ei ole suoranaisia oikeusvaikutuksia avioliiton aikana, vaan sen vaikutukset konkretisoituvat avioliiton päättyessä tehtävässä omaisuuden osituksessa.  Vaikka avioehtoa käytetään vasta avioliiton päätyttyä, tulee sen olla laadittu ja rekisteröity avioliiton aikana.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa