Minilex - Lakipuhelin

Avioehto kesken avioliiton

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehto laaditaan usein ennen avioliittoa, sillä avioliiton oikeusvaikutukset alkavat vihkimisestä.  Avioehto voidaan kuitenkin tehdä myös kesken avioliiton, eli milloin tahansa avioliiton aikana.  Avioehto on aviopuolisoiden välinen sopimus, jolla he määräävät avio-oikeuden laajuudesta liitossaan. Avioehdolla voidaan määrätä omaisuudesta, joka puolisolla on avioehtoa laadittaessa sekä omaisuudesta, jonka puoliso myöhemmin saa. Avioehto voidaan tehdä vain molempien puolisoiden suostumuksella. 

Avioehto tulee tehdä kirjallisena, sen tulee olla päivätty, asianmukaisesti allekirjoitettu sekä kahden esteettömän henkilön oikeaksi todistama.  Avioehto tulee rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastoon tullakseen voimaan.  Avioehto ei tule voimaan, jos se on jätetty rekisteröitäväksi virastoon avioliiton purkauduttua tai sen jälkeen, kun avioeroa koskeva asia on tullut vireille.  Aviopuolisot voivat muuttaa avioehtoaan kesken avioliiton laatimalla uuden avioehtosopimuksen ja rekisteröimällä sen.  Uudella avioehdolla voidaan esimerkiksi palauttaa avio-oikeus.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Avioehdolla ei ole suoranaisia oikeusvaikutuksia avioliiton aikana, vaan sen vaikutukset konkretisoituvat avioliiton päättyessä tehtävässä omaisuuden osituksessa.  Vaikka avioehtoa käytetään vasta avioliiton päätyttyä, tulee sen olla laadittu ja rekisteröity avioliiton aikana.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa