Minilex - Lakipuhelin

Avioehto ja vauva

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Aviopuolisoilla on avioliittolain mukainen avio-oikeus toisen omaisuuteen, kun puolisot ovat menneet naimisiin tai rekisteröineet parisuhteensa. Varsinaisesti avio-oikeus kuitenkin konkretisoituu vasta avioliiton päätyttyä avioeroon tai toisen puolison kuolemaan. Avio-oikeus muodostuu puolisoiden avio-oikeuden alaisen omaisuuden yhteenlasketun säästön puolittamisesta.

Avio-oikeutta on mahdollista rajoittaa puolisoiden välisellä avioehtosopimuksella. Avioehtosopimus voidaan tehdä joko ennen avioliittoa tai sen aikana. Avioeron vireille tulon jälkeen avioehtosopimusta ei kuitenkaan enää ole mahdollista tehdä. Avioehtosopimuksessa puolisot voivat sopia, ettei kummallakaan taikka toisella ole avio-oikeutta toisen omaisuuteen. Lähtökohtaisesti siis avioehtosopimuksella sovitaan vain puolisoiden omaisuuteen liittyvistä kysymyksistä.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Osapuolilla on sopimusvapauteen perustuen mahdollista sopia myös lapsista, kuten esimerkiksi lasten huoltajuuteen liittyvistä asioista, mutta tällaisista tehdään usein oma sopimus eikä sitä näin ollen sisällytetä sitä itse avioehtosopimukseen. Virallisia sopimuksia, jotka koskevat lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta, koskevat omat säännöksensä. 

Voit kysyä avioehtosopimuksen sisältöön liittyvistä tilanteista lisää lakimiehiltämme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa