Minilex - Lakipuhelin

Voiko avioehdon tehdä avioeron aikana?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehdon voi tehdä ennen avioliittoa tai sen aikana. Sen lisäksi voidaan myös kysyä, voiko avioehdon tehdä myös avioeron aikana? Avioeron aikana avioehtosopimuksen tekemisen mahdollisuuteen vaikuttaa sopimuksen teon ajankohta eroprosessissa.

Avioliitto on voimassa siihen saakka, kunnes avioero astuu voimaan. Vaikka avioliiton aikana on mahdollista tehdä avioehtosopimus, avioehtosopimus ei kuitenkaan tule voimaan jos se on jätetty Digi- ja väestötietovirastolle hyväksyttäväksi sen jälkeen, kun avioeroa koskeva asia on tullut vireille. Avioeroa koskeva asia tulee vireille toisen puolison tai molempien puolisoiden yhdessä tekemällä hakemuksella. Jos siis toinen tai molemmat puolisot on jättänyt avioerohakemuksen, ei avioehtosopimus tule voimaan. Jos sopimus sen sijaan tehdään epävirallisemmassa erotilanteessa, jossa avioerohakemusta ei ole vielä jätetty tuomioistuimelle, voi avioehtosopimuksen tehdä ja se tulee voimaan normaalisti.

Vaikka siis lain mukaan avioehtosopimuksen voi tehdä avioliiton aikana ja avioliitto on voimassa siihen asti kunnes avioero astuu voimaan, ei avioerohakemuksen jättämisen jälkeen tehty avioehtosopimus saa oikeusvaikutuksia. Sopimus ei voi tällöin tulla voimaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]