Minilex - Lakipuhelin

Avioehto ja puolison velat

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Aviopuolisot vastaavat kumpikin omista, ennen avioliiton solmimista ja sen jälkeen syntyneistä veloista. Puolisot eivät siis vastaa toistensa veloista edes silloin, kun heillä on avio-oikeus toistensa omaisuuteen. Näin ollen avioehtoa ei tarvitse tehdä velkojien pelossa. Avioehtosopimuksella puolisot sopivat keskinäisestä suhteestaan, eikä se näin ollen vaikuta kolmansiin.

Myös avioliiton purkautuessa vastuu puolison velasta kuuluu yksin velkaa ottaneelle puolisolle itselleen. Velat vähennetään ennen omaisuuden jakamista niin, ettei toisen puolison osuus pienene toisen velkojen vuoksi. Poikkeuksena yksin ottaman velan vastuuseen on tilanne, jossa puoliso on yksin ottanut velkaa perheen elatusta varten. Tällaisesta elatusvelasta vastaavat molemmat puolisot. Aviopuolisot vastaavat muuten yhdessä ainoastaan yhdessä ottamastaan velasta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 » 

Vinkit

- Toinen puoliso ei kärsi toisen veloista osituksen yhteydessä

Varoitukset

- Yhteisesti otetut velat ja elatusvelat ovat molempien yhteisvastuun alla

 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa