Minilex - Lakipuhelin

Avioehto myöhemmin

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehdon voi tehdä ennen avioliiton tai rekisteröidyn parisuhteen solmimista, tai sen kestäessä eli vasta myöhemmässä vaiheessa. Mitään niin sanottua takarajaa avioehtosopimuksen tekemiselle ei ole niin kauan kuin liitto on voimassa eikä avioeroa ole vireillä. Sopimuksen laatiminen ei myöskään kummassakaan tilanteessa poikkea toisestaan, vaan esimerkiksi muotovaatimukset ja voimaansaattamistoimenpiteet ovat täysin samat riippumatta siitä, minä ajankohtana sopimus laaditaan. Perinteisesti avioehtosopimus tehdään jo hyvissä ajoin ennen liiton solmimista, sillä sopimuksen sisältöön on syytä perehtyä huolellisesti ja puolisoiden mietittävä, mitä he haluavat avioehtoonsa sisällytettävän. Huomioitavaa on, että avioehtosopimusta ei voi tehdä ainoastaan toisen puolison halusta, vaan avioehtosopimuksen laatimisesta on vallittava yksimielisyys puolisoiden välillä, joten myös mahdolliset muutokset myöhemmässä vaiheessa on tehtävä uudella avioehtosopimuksella, joka korvaa aiemmin voimassa olleen sopimuksen.

Mikäli avioero on saatettu vireille, tai avioliitto on jo purkautunut avioeron tai puolison kuoleman johdosta, ei avioehtosopimusta enää voida laillisesti tehdä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]