Minilex - Lakipuhelin

Naimisiin avioehto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehdon tekeminen ajallisesti voi sijoittua joko aikaan ennen avioliiton solmimista, tai sen solmimisen jälkeen. Muuta ajallista rajoitusta avioehdon tekemiselle ei ole, kuin se, että avioeroasian tullessa vireille tai puolison mehetyessä avioehtoa ei ole enää mahdollista tehdä.

Avioehtosopimusta ei ole pakko tehdä, mutta mikäli puoliso tai puolisot haluavat poissulkea avioliiton tuoman avio-oikeuden kokonaan tai osittain, on avioehto tehtävä. Avioehdolla voidaan poissulkea myös vain tiettyä omaisuuseriä, tai esimerkiksi vain toisen puolison avio-oikeus.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Yleensä aviopuolisot tekevät avioehdon jo ennen naimisiinmenoa. Mitään estettä avioehtosopimuksen laatimiselle avioliiton ollessa jo solmittuna ei kuitenkaan ole. Avioehtosopimusta voidaan myös muuttaa, jolloin uusi avioehtosopimus korvaa aikaisemman avioehdon kun se on asianmukaisesti tehty ja rekisteröity. Tällöin uusi avioehtosopimus saa lainvoiman ja mitätöi aikaisemman sopimuksen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa