Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimus kaavake

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehto on määrämuotoinen sopimus, jonka laiminlyönti johtaa avioehdon pätemättömyyteen. Avioehto on ensinnäkin tehtävä kirjallisessa muodossa ja siinä on ilmettävä avioehtosopimuksen päiväys sekä puolisoiden allekirjoitukset. Avioehdon edellytyksenä on lisäksi kahden esteettömän todistajan läsnäolo, jotka allekirjoituksellaan todistava avioehdon oikeaksi. Jotta avioehto olisi pätevä sopimus on se lisäksi rekisteröitävä Digi- ja väestötietovirastoon.

Avioehdossa sovitaan puolisoiden avio-oikeuden alaisen omaisuuden sisällöstä ja siitä, kuinka avio-oikeutta halutaan sopimuksella rajoittaa. Avio-oikeus voidaan avioehtosopimuksella poistaa joko kokonaan tai osittain. Tämän lisäksi avio-oikeus voidaan poistaa vain yksipuolisesti eli niin, että vain toisella puolisoista on avio-oikeus toisen avio-oikeuden alaiseen omaisuuteen. Sopimuksessa voidaan sopia myös ennen avioliittoa hankitun omaisuuden sekä avioliiton aikana hankitun omaisuuden kohtalosta. Nykyään on yleistä tehdä avioehtosopimus vain avioeron varalta, jolloin toisen puolison kuoleman tilanteissa avioehtosopimus ei sovellu.

Hyvä avioehtosopimus syntyy, kun puolisot ovat yhdessä miettineet sopimuksen tarkoituksen. Monesti sopimuksen sanamuoto voi kuitenkin johtaa epäselviin tulkintoihin, ja tästä syystä avioehto kannattaakin tehdä yhdessä lakimiehen avustuksella.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa