Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimuksen voimaantulo

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimus voidaan tehdä milloin tahansa avioliiton aikana. Kihlakumppanit voivat myös tehdä avioehtosopimuksen ennen vihkimistä. Avioehtosopimus on tehtävä kirjallisesti ja se tulee jättää rekisteröitäväksi Digi- ja väestötietovirastolle. Avioehtosopimus tulee voimaan vasta, kun se on rekisteröity.

Huomioitavaa on, että avioehtosopimusta ei voi tehdä enää sen jälkeen, kun avioeroa koskeva asia on tullut vireille. Avioehtosopimus tulee siis voimaan, kun Digi- ja väestötietovirasto on sen rekisteröinyt. Jos avioehtosopimus on toimitettu Digi- ja väestötietovirastolle ennen vihkimistä, niin se tulee kuitenkin voimaan vasta vihkimisen jälkeen.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Avioehtosopimus ei itsessään vaikuta avioliiton kestäessä, vaan se tulee sovellettavaksi vasta avioliiton päättyessä. Normaalisti avioliiton päättyessä toimitetaan ositus, jossa kummallakin puolisolla on oikeus puoleen avio-oikeuden alaisen omaisuuden yhteenlasketusta säästöstä. Avioehtosopimuksella voidaan kuitenkin poistaa avio-oikeus kokonaan, jolloin avioliiton päättyessä toimitetaan vain omaisuuden erottelu. Avioehtosopimuksella voidaan rajata myös vain osa omaisuudesta avio-oikeuden ulkopuolelle.

Jos puolisot ovat tehneet avioehtosopimuksen ja avioliitto päättyy, niin omaisuuden osituksessa tai erottelussa noudatetaan sitä, mitä avioehtosopimuksessa on määrätty.

Vinkit

- Avioehtosopimus tulee voimaan, kun Digi- ja väestötietivirasto on rekisteröinyt sen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa