Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimus kuolemantapauksessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Aviopuolisot tai rekisteröidyssä parisuhteessa elävät voivat avioehtosopimuksella sopia avio-oikeudestaan toistensa omaisuuteen. Avioehtosopimus voi olla molemminpuolinen tai yksipuolinen ja sopimus voi koskea joko osaa omaisuudesta taikka koko omaisuutta. Parisuhteen päättyessä suoritetaan ositus, jossa avioehtosopimus tulee merkitykselliseksi.

Avioehtosopimuksella avio-oikeuden ulkopuolelle rajattua omaisuutta ei oteta huomioon osituksessa. Jos avioehtosopimus on molemminpuolinen ja koskee koko omaisuutta, suoritetaan omaisuuden erottelu. Ositus toimitetaan riippumatta siitä, onko liitto päättynyt toisen puolison kuolemaan taikka avioeroon. Avioehtosopimus on siis molemmissa tapauksissa voimassa, mikäli sopimus on laadittu muuten pätevästi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Sekä eron että kuoleman jälkeen toimitettu ositus suoritetaan lähtökohtaisesti avioehtosopimuksen perusteella. Avioehtosopimuksen mukaisesti omaisuuden jakamisesta voidaan poiketa ainoastaan poikkeuksellisesti. Tällöin vaaditaan, että avioehtosopimuksen noudattaminen johtaisi toisen puolison osalta kohtuuttomaan lopputulokseen, jossa toinen puoliso saisi perusteetonta taloudellista etua. Jos todetaan, että avioehtosopimuksen noudattaminen johtaisi kohtuuttomaan lopputulokseen, voidaan osa avio-oikeuden ulkopuolelle suljetusta omaisuudesta palauttaa avio-oikeuden alaiseksi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa