Minilex - Lakipuhelin

Avioero avio-oikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Puolisoilla on lähtökohtaisesti avio-oikeus, joka syntyy heidän solmiessaan avioliiton. Avio-oikeus on odottava oikeus, joka konkretisoituu vasta silloin, kun avioliitto mahdollisesti päättyy esimerkiksi kuolemaan tai avioeroon. Tätä ennen puolisoilla on oikeus hallita ja määrätä omasta omaisuudestaan tietyin poikkeuksin. 

Avioeron sattuessa puolisoiden avio-oikeuden alaisen omaisuuden varat ja velat selvitetään osituksessa. Kun varoista vähennetään velat, muodostuu niin kutsuttu omaisuuden säästö. Säästö ei ikinä ole miinusmerkkinen, vaan velkojen ollessa suurempia kuin varat muodostuu säästöksi 0. Se puoliso, jonka omaisuuden säästö on isompi, joutuu maksamaan toiselle puolisolle tasinkoa niin, että omaisuuden säästöt ovat tasasuuruiset. Puoliso saa itse päättää, miten tasingon suorittaa, eli maksaako sen esimerkiksi rahana vai kiinteänä tai irtaimena omaisuutena. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Huomioitavaa on, että puolisoilla voi olla avio-oikeutta muokkaava tai rajoittava avioehtosopimus, jolloin omaisuuden jakaminen poikkeaa edellä kuvatusta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa