Minilex - Lakipuhelin

Avioero avio-oikeus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Puolisoilla on lähtökohtaisesti avio-oikeus, joka syntyy heidän solmiessaan avioliiton. Avio-oikeus on odottava oikeus, joka konkretisoituu vasta silloin, kun avioliitto mahdollisesti päättyy esimerkiksi kuolemaan tai avioeroon. Tätä ennen puolisoilla on oikeus hallita ja määrätä omasta omaisuudestaan tietyin poikkeuksin. 

Avioeron sattuessa puolisoiden avio-oikeuden alaisen omaisuuden varat ja velat selvitetään osituksessa. Kun varoista vähennetään velat, muodostuu niin kutsuttu omaisuuden säästö. Säästö ei ikinä ole miinusmerkkinen, vaan velkojen ollessa suurempia kuin varat muodostuu säästöksi 0. Se puoliso, jonka omaisuuden säästö on isompi, joutuu maksamaan toiselle puolisolle tasinkoa niin, että omaisuuden säästöt ovat tasasuuruiset. Puoliso saa itse päättää, miten tasingon suorittaa, eli maksaako sen esimerkiksi rahana vai kiinteänä tai irtaimena omaisuutena. 

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Huomioitavaa on, että puolisoilla voi olla avio-oikeutta muokkaava tai rajoittava avioehtosopimus, jolloin omaisuuden jakaminen poikkeaa edellä kuvatusta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa