Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimus pohja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hyvä pohja avioehtosopimukselle on, että ensin otsikoidaan sopimus avioehtosopimukseksi. Tämän jälkeen on hyvä mainita sopimuksen osapuolet esimerkiksi syntymäaikoineen ja mainita voi myös ammatin ja paikkakunnan. Tämän jälkeen on hyvä kirjata avioehtomääräys, jossa todetaan avio-oikeuden rajoituksesta. Avioehtomääräyksen jälkeen kirjataan paikka ja aika osapuolten allekirjoituksineen. Lopuksi lisätään esteettömien todistajien allekirjoitukset. Lisäksi avioehtosopimukseen voi lisätä vaihtoehtoisia määräyksiä esimerkiksi, jotka koskevat vain toista tai ajallisesti vain tiettyä aikaa.

Avioehtosopimus on tehtävä kirjallisesti. Lisäksi sopimus tulee päivätä ja siinä on oltava puolisoiden sekä kahden esteettömän todistajan allekirjoitus. Esteellinen henkilö voi olla esimerkiksi lähisukulainen, nykyinen tai entinen aviopuoliso tai alle 15-vuotias henkilö.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Avioehtosopimus tulee voimaan vasta sen jälkeen, kun se on rekisteröity Digi- ja väestötietovirastoon. Avioehtosopimus tulee rekisteröidä ennen kuin avioliitto purkautuu avioeron tai toisen puolison kuoleman johdosta ja myöskin ennen kuin puolisoiden avioeroa koskeva asia tulee vireille. Avioehdon rekisteröintihakemus löytyy lomakkeena.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa