Minilex - Lakipuhelin

Avioliiton varallisuussuhteisiin sovellettava laki

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos aviopuolisot ovat Suomen kansalaisia ja heillä on koko avioliiton ajan ollut kotipaikka Suomessa, sovelletaan avioliiton varallisuussuhteisiin Suomen lakia. Aviopuolisoilla on myös mahdollisuus kirjallisella avioehtosopimuksella määrätä aviovarallisuussuhteisiin sovellettavaksi laiksi sen valtion laki, missä toisella tai kummallakin puolisolla on kotipaikka. Samoin aviopuolisot voivat määrätä sovellettavaksi laiksi sen valtion lain, jonka kansalainen puoliso on sopimusta tehtäessä. Jos toisen tai kummankin puolison kotipaikka on avioliiton aikana siirtynyt toiseen valtioon, voidaan sovellettavaksi laiksi määrätä myös sen valtion laki, missä kummallakin puolisolla oli viimeksi kotipaikka.

Jos avioehtosopimuksessa ei ole sovittu avioliiton varallisuussuhteisiin sovellettavasta laista, sovellettavaksi tulee sen valtion laki, johon kummallekin puolisolle on muodostunut kotipaikka avioliiton solmimisen jälkeen. Jos puolisoiden kotipaikka on myöhemmin siirtynyt toiseen valtioon, sovellettavaksi tulee tuon valtion laki, mikäli puolisot ovat asuneet siellä vähintään viisi vuotta. Jollei puolisoille ole muodostunut kotipaikkaa samassa valtiossa, avioliiton varallisuussuhteisiin sovelletaan sen valtion lakia, johon puolisoilla on kaikki asiaan vaikuttavat tekijät huomioiden läheisin yhteys.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]