Minilex - Lakipuhelin

Omaisuuden ositus avioehto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pääsääntöisesti aviopuolisoille syntyy avioliiton solmiessaan oikeus toistensa omaisuuteen avio-oikeuden nojalla. Avio-oikeus on niin kutsuttu odottava oikeus, joka astuu voimaan vasta avioliiton päättyessä. Mikäli avioehtoa ei ole tehty, puolisoilla on oikeus puoleen heidän avio-oikeuden alaisen omaisuutensa säästöstä, joka tarkoittaa laskennallista omaisuutta vähennettynä veloilla.

Avio-oikeuden alaista omaisuutta voidaan muuttaa tai avio-oikeus kokonaan poistaa avioehtosopimuksin. Avioehtosopimus voidaan laatia joko ennen avioliittoa, tai sen kestäessä, ei kuitenkaan enää siinä vaiheessa kun avioliitto on päättynyt avioeroon tai toisen puolison kuolemaan. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Avioehtosopimuksia on useita erilaisia. Sopimuksella voidaan poistaa vain toisen puolison oikeus avio-oikeuden alaiseen omaisuuteen, tai poistaa oikeus molemmilta. Sopimus voi koskea vain myös tietyn omaisuuden sulkemista avio-oikeuden ulkopuolelle. Avioehtosopimuksen sisällöstä siis riippuu se, kuinka se vaikuttaa osituksen lopputulokseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa