Minilex - Lakipuhelin

Avioehto asianajaja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Puolisot voivat tehdä avioehdon itse, mutta avioehto saattaa olosuhteista riippuen osoittautua monimutkaiseksi sopimukseksi laatia. Avioehdon muotovaatimukset ovat lisäksi tiukat ja mikäli niitä ei noudateta, avioehto on mitätön. Virheiden ja väärinkäsitysten välttämiseksi asiassa olisi suositeltavaa kääntyä osaavan asiamiehen kuten asianajajan tai lakimiehen puoleen.  

Ollakseen pätevä, avioehdon tulee olla kirjallinen, päivätty, asianmukaisesti allekirjoitettu sekä kahden esteettömän henkilön oikeaksi todistama. Asianajaja pystyy varmistamaan, että avioehto laaditaan näitä muotovaatimuksia noudattaen. Lisäksi hän pystyy myös yksilöimään avioehdon puolisoiden tilanteeseen sopivaksi ja varmistamaan, että avioehto on sellainen kuin puolisot ovat tarkoittaneet. Avioehto voidaan laatia laki- ja asianajotoimistoissa toimeksiannon perusteella.

Avioehto tulee toimittaa rekisteröitäväksi Digi- ja väestötietovirastoon tullakseen voimaan. Virastoon tulee toimittaa alkuperäinen avioehto, sekä avioehdon rekisteröintihakemus. Hakemukseen merkitään tieto käytetystä asiamiehestä. Itse laaditussa avioehtosopimuksessa lomakkeessa olevaa asiamies-kohtaa ei tarvitse täyttää.

Puolisot voivat tehdä avioehdon ennen avioliittoa tai sen aikana. Avioliiton purkauduttua sen laatiminen ja rekisteröiminen ei ole enää mahdollista. Jos puolisot haluavat poissulkea avio-oikeuden kokonaan tai rajoittaa sitä, olisi avioehto hyvä laatia mahdollisimman ajoissa. Avioehdon laatimisessa ja siihen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]