Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimus puolison kuollessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimuksella on vaikutusta siihen, miten puolisoiden omaisuus jaetaan osituksessa. Mikäli puolisot ovat avioehtosopimuksella määränneet, että kummallakaan puolisoista ei ole avio-oikeutta toistensa omaisuuteen, suoritetaan omaisuuden erottelu. Omaisuuden erottelussa kummatkin puolisoista saavat oman omaisuutensa. 

Ositus toimitetaan puolisoiden välillä niin avioliiton purkautuessa puolison kuoleman vuoksi kuin avioeron perusteella. Toisen puolison kuollessa, puolisoiden omaisuus jaetaan ensisijaisesti avioehtosopimuksen mukaisesti. Kummallekin puolisoista jaetaan se omaisuus, josta he ovat avioehtosopimuksella määränneet. Puolison kuolema ei siis vaikuta avioehtosopimuksen pätevyyteen, jos se on muuten tehty pätevästi. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Avioehtosopimus ei ole kuitenkaan ehdoton ja sitä voidaan sovitella. Avioehtosopimuksesta voidaan poiketa tai se voidaan jättää kokonaan huomioimatta, jos sen noudattaminen johtaisi kohtuuttomaan lopputulokseen. Kohtuuttomalla lopputuloksella tarkoitetaan, että toinen puolisoista saisi perusteetonta taloudellista etua.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa