Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimus ennen avioliittoa

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimuksella tarkoitetaan kirjallisesti tehtävää sopimusta aviopuolisoiden välillä, jolla määritetään, miten omaisuus jaetaan avioliiton purkautuessa. Avioehtosopimuksella voidaan määrätä, ettei toisella puolisolla ole avio-oikeutta toisen omaisuuteen tai osaan siitä. Sopimuksella voidaan sulkea pois avio-oikeus toisen omaisuuteen myös molemmilta puolisoilta. Voidaan myös määrittää vain tietty omaisuus, esimerkiksi vene, avio-oikeuden ulkopuolelle.  Avioehtosopimus voidaan tehdä kihlakumppanien välille jo ennen avioliiton solmimista.

Avioehtosopimus on tehtävä kirjallisesti ja molempien puolisoiden tulee allekirjoittaa se. Siitä tulee löytyä päiväys ja kahden esteettömän todistajan allekirjoitus. Kun avioehtosopimus on tehty, on tärkeää muistaa rekisteröidä se Digi- ja väestötietovirastossa. Jos sopimusta ei rekisteröidä, se ei saa lainvoimaa, jolloin siihen ei myöskään voi vedota. Jos sopimus on tehty ennen avioliiton solmimista, se voidaan rekisteröidä myös avioliiton aikana. On huomioitava kuitenkin, että, jos avioero on laitettu jo vireille, avioehtosopimuksen tekeminen on myöhäistä.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Avioehtosopimuksen merkitys konkretisoituu vasta avioliiton päätyttyä ja se huomioidaan omaisuuden jaon eli osituksen yhteydessä. Tällöin avio-oikeuden ulkopuolelle jätettyä omaisuutta ei huomioida jaettavaa omaisuutta laskiessa. Sopimuksella voidaan määrätä myös siitä, vaikuttaako avioliiton purkautumistapa avioehtosopimuksen toteuttamiseen. Voidaan siis määrätä, että avio-oikeus suljetaan pois vain, jos avioliitto päättyy avioeroon. Tällöin kuolemantapauksen kohdalla avio-oikeus säilyy.

Avioehtosopimus voikin muuttua varsin monimutkaiseksi asiakirjaksi, jota täyttäessä olisi suositeltavaa kääntyä juristin puoleen, jotta säästytään yllätyksiltä ositusta suorittaessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa