Minilex - Lakipuhelin

Avioehto vai testamentti

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Avioehdon ja testamentin keskeinen sisältö ja tarkoitus eroavat toisistaan. Avioehtosopimus koskee puolisoiden varallisuussuhteita siinä tilanteessa, että avioliitto päättyy avioeroon tai toisen puolison kuolemaan. Testamentin oikeusvaikutukset taas alkavat sen jälkeen, kun testamentin laatija menehtyy.

Avioehtosopimuksella voidaan rajata puolisoille syntyvä avio-oikeus pois joko kokonaan tai osittain. Testamentilla taas voidaan muuttaa laissa säänneltyä perimisjärjestystä tietyin poikkeuksin. Lakiin sisältyy sellaisia ehdottomia oikeuksia, joita edes testamentilla ei voida kiertää tai poistaa, esimerkiksi rintaperillisten oikeus lakiosaan. Testamentilla henkilö voi vapaasti ilmaista tahtonsa omaisuutensa käyttämisestä kuolemansa jälkeen. Hän voi osoittaa omaisuuttansa täysin sukulaissuhteidensa ulkopuolelle, esimerkiksi kummilapselle tai jollekin yhdistykselle. Puolisoilla voi myös olla keskinäinen testamentti, jossa he testamenttaavat esimerkiksi hallintaoikeuksia eloonjääneelle puolisolle.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Avioehtosopimuksen ja testamentin tarkoitukset ovat siis toisistaan eroavaisia, ja ne astuvat voimaan eri ajankohtina. Puolisoiden on syytä keskenään punnita, mitä toimenpiteitä he itse haluavat omaisuudelleen tehdä, ja miten he haluavat omaisuutta kohdeltavan siinä tapauksessa, että jompi kumpi esimerkiksi menehtyy. Kun puolisoiden tahtotila on selvitetty, voidaan päättää siitä, millaisin sopimuksin omaisuuden turvaaminen toteutetaan. Tässä asiassa on hyvä käyttää apuna asiansa tuntevaa lakimiestä, joka voi laatia tarvittavat asiakirjat muodollisuuksineen.

Vinkit

- Testamentti ja avioehto tulevat kyseeseen eri ajankohtina

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa