Minilex - Lakipuhelin

Avioehto julkinen rekisteri

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehto tulee voimaan vasta, kun se toimitetaan Digi- ja väestötietovirastoon rekisteröitäväksi.  Mikä tahansa virasto on toimivaltainen ottamaan ilmoituksen vastaan.  Rekisteröitäessä avioehtoa virastoon tulee toimittaa alkuperäinen avioehto, sekä avioehdon rekisteröintihakemus. Digi- ja väestötietovirasto tallettaa avioehtoa koskevat tiedot avioehtoasioiden rekisteriin.  Avioehtoasioiden rekisteri on viraston ylläpitämä julkinen rekisteri.

Avioehtoa rekisteröitäessä avioehtoasioiden rekisteriin merkitään puolisoiden nimet, henkilötunnukset ja kotikunnat sekä avioliiton solmimispäivä, asiakirjan laji ja päiväys.  Näiden lisäksi merkitään rekisteröinnin suorittavan viraston nimi, hakemuksen vastaanottamispäivä, avioehdon rekisteröintipäivä sekä asian tunnistetiedot.  Myöhemmin rekisteriin lisätään tieto avioliiton purkautumispäivästä ja purkautumisen syystä, sekä puolison nimen muutoksesta.  Julkiseen rekisteriin ei merkitä tietoja itse avioehdon sisällöstä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa