Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimus ja avoliitto

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Avoliitossa avopuolisoiden välille ei synny avio-oikeutta toisen puolison omaisuuteen. Avoliitossa kumpikin puolisoista pitää oman omaisuutensa niin avoliiton aikana kuin sen jälkeen. Tähän ei tarvita mitään erillistä sopimusta, kuten avioliitossa avioehtosopimus. 

Avoliitossa voi olla kuitenkin molempien nimissä olevaa tai yhdessä hankittua omaisuutta, jonka yhteisomistussuhde on vaadittaessa purettava. Avoliitossa omaisuuden katsotaan olevan yhdessä hankittua, jos avopuolisoiden välisestä sopimuksesta tai olosuhteista ei muutoin käy selville, kumman avopuolison omaisuutta se on.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Avoliiton päättyessä toimitetaan avopuolisoiden omaisuuden erottelu, jos avopuoliso tai kuolleen avopuolison perillinen sitä vaatii. Omaisuuden erottelussa kummatkin avopuolisoista pitävät oman omaisuutensa. Omaisuuden erottelu voidaan myös sopia laatimalla siitä erottelukirja, mikäli omaisuuden omistajasta on epäselvyyttä tai kyseessä on edellä mainittu yhteisomistussuhde.

Avopuoliso tai kuolleen avopuolison perillinen voi myös hakea pesänjakajan määräämistä omaisuuden erottelua varten. Pesänjakajan määräämistä haetaan käräjäoikeudelta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa