Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimus ja avoliitto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avoliitossa avopuolisoiden välille ei synny avio-oikeutta toisen puolison omaisuuteen. Avoliitossa kumpikin puolisoista pitää oman omaisuutensa niin avoliiton aikana kuin sen jälkeen. Tähän ei tarvita mitään erillistä sopimusta, kuten avioliitossa avioehtosopimus. 

Avoliitossa voi olla kuitenkin molempien nimissä olevaa tai yhdessä hankittua omaisuutta, jonka yhteisomistussuhde on vaadittaessa purettava. Avoliitossa omaisuuden katsotaan olevan yhdessä hankittua, jos avopuolisoiden välisestä sopimuksesta tai olosuhteista ei muutoin käy selville, kumman avopuolison omaisuutta se on.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Avoliiton päättyessä toimitetaan avopuolisoiden omaisuuden erottelu, jos avopuoliso tai kuolleen avopuolison perillinen sitä vaatii. Omaisuuden erottelussa kummatkin avopuolisoista pitävät oman omaisuutensa. Omaisuuden erottelu voidaan myös sopia laatimalla siitä erottelukirja, mikäli omaisuuden omistajasta on epäselvyyttä tai kyseessä on edellä mainittu yhteisomistussuhde.

Avopuoliso tai kuolleen avopuolison perillinen voi myös hakea pesänjakajan määräämistä omaisuuden erottelua varten. Pesänjakajan määräämistä haetaan käräjäoikeudelta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa