Minilex - Lakipuhelin

Avioehto vihkimisen jälkeen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehdon tarkoituksena on rajata koko omaisuus tai osa siitä avio-oikeuden ulkopuolelle, jolloin mahdollisen avioeron tapahtuessa avioehdolla rajattua omaisuutta ei käytetä parin välisessä omaisuuden jaossa tasinkoa suorittaessa. Usein avioehto tehdään jo ennen avioliiton solmimista, mutta avioehdon voi myös tehdä vihkimisen jälkeen avioliiton aikana.

Kun avioehto tehdään vihkimisen jälkeen, on tärkeää, että avioehtoon saadaan molempien suostumus. Avioehtoa ei voida laatia eikä rekisteröidä pätevästi enää siinä vaiheessa, kun avioliitto on purkautunut. Avioehto voidaan siis tehdä ennen avioliittoa ja missä tahansa vaiheessa avioliiton aikana ennen eroa. Uusia avioehtoja voidaan laatia ja saattaa rekisteröitäväksi useitakin, eli avioehtoa voidaan avioliiton aikana myöskin halutessaan muuttaa.

Avioehtoja on monentyyppisiä; Sillä voidaan raja koko omaisuus pois avio-oikeuden ulkopuolelle tai vain osa siitä. Avioehto voidaan laatia koskemaan myöskin vain toista osapuolta ja on myös mahdollista asettaa sellainen erityisehto, jonka perusteella avioehto tulee noudatettavaksi vain niissä tapauksissa, kun avioliitto päätyy avioeroon. Tällaisissa tapauksissa, mikäli toinen osapuoli avioparista kuolee, eloonjääneellä puolisolla on oikeus avio-oikeutensa nojalla osituksen yhteydessä  mahdolliseen tasinkoon. On myöskin tärkeää muistaa, että avioehto on määrämuotoinen oikeustoimi, joka on saatettava rekisretöitäväksi ja sen oltava kahden esteettömän todistajan oikeaksi toteama. Lisäksi avioehto on päivättävä ja siihen on saatava avioliiton molempien osapuolten allekirjoitukset.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]