Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimus avioeron varalta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimuksella voidaan rajoittaa tai kokonaan poistaa puolisoiden avioliittolain mukainen avio-oikeus toisen puolison omaisuuteen. Avioehtosopimuksessa voidaan määrätä, että avio-oikeutta ei ole nimenomaan siinä tapauksessa, että avioliitto purkautuu avioeron johdosta. Avioehtosopimuksen voimaan saattamiseen tarvitaan molempien puolisoiden suostumus. Näin ollen vain toinen puolisoista ei yksipuolisesti voi saada voimaan minkäänlaista avioehtosopimusta avioliiton aikana. Jos siis haluaa varmistaa, että avioeron sattuessa avio-oikeus on kokonaan tai osittain poissuljettu, täytyy puolisoiden tehdä avioehtosopimus yhdessä ennen vihkimistä, jolloin se tulee voimaan kun se avioliiton solmimisen yhteydessä rekisteröidään. Avioehtosopimusta on mahdollista avioliiton aikana muuttaa tai se kokonaan poistaa puolisoiden uudella sopimuksella.

Avioehtosopimuksella voidaan määrätä siitä omaisuudesta joka puolisoilla on ehtoa solmittaessa, ja myös siitä omaisuudesta, mitä he tulevat tulevaisuudessa saamaan. Avioehtosopimus voi olla myös yksipuolinen siten, että sillä rajoitetaan pelkästään toisen puolison avio-oikeutta. Avioehtosopimukseen voidaan ottaa myös lykkääviä ja purkavia ehtoja. Purkavan ehdon oikeusvaikutukset alkavat heti, kun sopimus astuu voimaan, ja päättyvät jos jokin ennalta määritelty asia tai olosuhteenmuutos tapahtuu. Lykkäävän ehdon mukaiset oikeusvaikutukset tulevat voimaan tietyn ennalta määritellyn seikan ilmaantuessa.   Avioehtosopimusta ei ole mahdollista rekisteröidä enää silloin, kun avioeroasia on jo vireillä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa