Minilex - Lakipuhelin

Avioehto Suomessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Puolisot voivat määrätä avio-oikeuden laajuudesta liitossaan avioehdolla.  Avioehdolla voidaan määrätä omaisuudesta, joka puolisolla on sopimusta tehtäessä tai omaisuudesta, jonka hän myöhemmin saa.  Avioehdon määräykset tulevat ajankohtaiseksi omaisuuden osituksessa, joka suoritetaan avioeron tai aviopuolison kuoleman johdosta.  Avioehtoon sovelletaan pääsääntöisesti sen maan lakia, jossa aviopuolisoilla on kotipaikka avioliiton solmimisen jälkeen.  Jos puolisot ovat Suomen kansalaisia ja heillä on koko avioliiton ajan ollut kotipaikka Suomessa, sovelletaan avioehtoon aina Suomen lakia.  Mikäli toinen aviopuolisoista on ulkomaalainen voivat aviopuolisot valita aviovarallisuussuhteisiin sovellettavan lain avioliittolain määräysten mukaisesti.  Avioehtoon voidaan tällöin merkitä määräys sovellettavasti laista. 

Suomessa avioehto tulee tehdä muotovaatimuksia noudattaen.  Avioehdon tulee olla tehty kirjallisesti, sen tulee olla päivätty, molempien puolisoiden allekirjoittama sekä kahden esteettömän henkilön oikeaksi todistama.  Lisäksi avioehto tulee toimittaa Digi- ja väestötietovirastoon rekisteröitäväksi.  Avioehto tulee toimittaa rekisteröitäväksi ennen avioliiton purkautumista tai avioeroasian vireille tuloa.  Rekisteröimätön avioehto on mitätön.  

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

- Avioehtosopimuksessa voidaan sopia, että sovelletaan Suomen lakia 

Varoitukset

- Jos pari asuu ulkomailla yli viisi vuotta, niin kansainvälisen lainsäädännön nojalla he siirtyvät sen asuinmaan lainsäädännön alaisiksi.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]