Minilex - Lakipuhelin

Avio-oikeuden yksipuolinen poistaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimuksella voidaan määrätä puolisoiden avio-oikeuden laajuudesta useammalla eri tavalla.

Avioehtosopimukseen voidaan ottaa esimerkiksi määräys, jonka mukaan kummallakaan puolisoista ei ole avio-oikeutta sellaiseen omaisuuteen, joka toisella on avioliittoon mentäessä tai jonka hän myöhemmin saa. Tällainen on avio-oikeuden kokonaan poissulkeva avioehto, jolloin kummallakaan puolisoista ei ole avio-oikeutta mihinkään toisen puolison omaisuuteen. Puolisot voivat sopia myös siten, että ainoastaan toisen puolison avio-oikeus suljetaan pois. Tällaista kutsutaan yksipuoliseksi avioehdoksi. Näissä tilanteissa toisella puolisolla on avio-oikeus kaikkeen toisen puolison omaisuuteen, kun taas toisella puolisolla ei ole avio-oikeutta mihinkään tai tiettyyn puolison omaisuuteen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Huomattavaa kuitenkin on, ettei toinen puoliso voi yksin tehdä pätevää avioehtosopimusta, vaan siihen tarvitaan kummankin allekirjoitus. 

Avioehtoihin liittyviin lisäkysymyksiin vastaa lakimiestiimimme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa