Minilex - Lakipuhelin

Avioehtorekisteri

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Digi- ja väestötietovirasto ylläpitää avioehtoasioiden rekisteriä, jonka ylläpidosta on säädetty laissa. Rekisterin ylläpitämisen tarkoituksena on saattaa voimaan asiakirjojen oikeusvaikutukset ja saattaa tiedot julkiseksi.

Rekisteriin talletetaan tietoja asiakirjoista, kuten ilmoitus avio-oikeuden poistamisesta sekä tiedot avioehtosopimuksesta ja osituskirjasta. Rekisteriin merkitään puolisoiden nimet ja henkilötunnukset. Henkilötunnuksen sijaan voidaan merkitä myös syntymäaika. Lisäksi rekisteriin talletetaan muun muassa puolisoiden kotikunnat, avioliiton solmimispäivä sekä asiakirjan laji ja päiväys. Myös viraston nimi, asiakirjan rekisteröintipäivä ja asiaan liittyvät tunnistetiedot merkitään. Rekisteriin talletetaan tiedot avioliiton purkautumispäivästä ja purkautumisen perusteesta.

Rekisterissä olevat tiedot ovat julkisia. Jokaisella on mahdollisuus saada kopiona tai tulosteena tiettyä henkilöä koskevat tiedot, jotka on merkitty rekisteriin. Henkilötunnuksen saa luovuttaa vain henkilölle, jolla on tai voi olla lain nojalla se hallussaan. Jos luovutettava asiakirja on tarpeellinen henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseksi, henkilötunnus on mahdollista merkitä asiakirjaan henkilön yksilöimiseksi.

Digi- ja väestötietovirasto vastaa avioehtoasioiden rekisteristä. Ilmoituksen asikirjan rekisteröimiseksi täytyy tehdä kirjallisesti virastolle puoliso tai kihlakumppani. Toisaalta osituskirjan kohdalla ilmoituksen voi tehdä perilliset. Mikäli kyseessä on rekisteröitävä asiakirja, ilmoitukseen on liitettävä ilmoituksessa tarkoitettu asiakirja. Asiakirjan on oltava alkuperäinen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]