Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimuksen julkisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimus ja sitä koskevat tiedot talletetaan Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämään avioehtoasioiden rekisteriin. Rekisterin tiedot ovat julkisia, joten avioehtosopimus on myös julkinen asiakirja.

Vaikka avioehtosopimus onkin siten julkinen asiakirja, rajoittavat sen sisältämien tietojen luovutusta salassapitoa koskevat rajoitukset. Jos siis avioehtosopimus sisältää lain mukaan määriteltyä salassa pidettävää sisältöä, ei tästä asiasta lähtökohtaisesti voida antaa tietoja. Kuitenkin silloin, kun salassa pidettävä tieto on tarpeellista sille, joka tarvitsee tietoja asiakirjoista etujensa, oikeuksiensa tai velvollisuuksiensa toteuttamiseksi, voidaan tietoja luovuttaa salassapitoa koskevista rajoituksista huolimatta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Jos ja kun julkinen avioehtosopimus sisältää henkilötunnuksen, ei henkilötunnusta saada lähtökohtaisesti antaa nähtäväksi tai luovutettavaksi. Henkilötunnus saadaan luovuttaa tai antaa nähtäväksi ainoastaan silloin sille henkilölle, jolla on tai voi olla kyseinen tieto lain nojalla hallussaan. Jos avioehtosopimus on tarpeen henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseksi, voidaan henkilötunnus kuitenkin merkitä henkilön yksilöimiseksi.

Avioehtosopimus on siis lähtökohtaisesti julkinen asiakirja. Sopimuksesta voi saada tietoa julkisesta viraston ylläpitämästä avioehtoasioiden rekisteristä laista johtuvat salassapitoa koskevat rajoitukset huomioon ottaen.

Vinkit

- Avioehtosopimus on salainen, jos se sisältää lain mukaan salassa pidettävää tietoa 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa