Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimus lapset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vuoden 1929 avioliittolain mukaan aviopuolisoilla on avio-oikeus toisen omaisuuteen, kun puolisot ovat menneet naimisiin tai rekisteröineet parisuhteensa. Varsinaisesti avio-oikeus kuitenkin konkretisoituu vasta avioliiton päätyttyä avioeroon tai toisen puolison kuolemaan. Avio-oikeus muodostuu puolisoiden avio-oikeuden alaisen omaisuuden yhteenlasketun säästön puolittamisesta.

Avio-oikeutta on mahdollista rajoittaa puolisoiden välisellä avioehtosopimuksella. Avioehtosopimus voidaan tehdä joko ennen avioliittoa tai sen aikana. Avioeron vireille tulon jälkeen avioehtosopimusta ei kuitenkaan enää ole mahdollista tehdä. Avioehtosopimuksessa puolisot voivat sopia, ettei kummallakaan taikka toisella ole avio-oikeutta toisen omaisuuteen. Lähtökohtaisesti siis avioehtosopimuksella sovitaan vain puolisoiden omaisuuteen liittyvistä kysymyksistä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Osapuolilla on sopimusvapauteen perustuen mahdollista sopia myös lapsista ja lasten huoltajuuteen liittyvistä asioista, mutta tällaisista tehdään usein oma sopimus eikä sitä näin ollen sisällytetä avioehtosopimukseen.

Voit kysyä avioehtosopimuksen sisältöön liittyvistä tilanteista lisää lakimiehiltämme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa