Minilex - Lakipuhelin

Ositus avioerossa ja avioehto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioero-osituksessa puretaan puolisoiden välinen aviovarallisuusjärjestelmä. Kummallakin puolisolla on lähtökohtaisesti avio-oikeus toisen omaisuuteen. Avio-oikeutta ei kuitenkaan ole omaisuuteen, jos avioehtosopimuksessa taikka lahjakirjassa, tai testamentissa on niin määrätty. Tällöin avio-oikeutta ei myöskään ole tällaisen omaisuuden tuottoon tai tällaisen omaisuuden sijaan tulleeseen omaisuuteen. Jos kummallakaan puolisolla ei ole avio-oikeutta toistensa omaisuuteen, on omaisuuden osituksen sijasta toimitettava ainoastaan puolisoiden omaisuuden erottelu, jolloin kumpikin puoliso saa pitää itsellään oman omaisuutensa.

Omaisuuden erottelu on mahdollista toimittaa, jos on erotteluperuste. Erotteluperusteella tarkoitetaan sitä, että avioeroa koskeva asia on tullut käräjäoikeudessa vireille. Tämän jälkeen omaisuuden erottelu on toimitettava, jos puoliso sitä vaatii. Erottelu voidaan toimittaa sopimuserotteluna tai pesänjakajan suorittamana toimituserotteluna. Silloin, kun puolisoiden omaisuutta eroteltaessa jonkin irtaimen esineen suhteen ei käy selville, kumman puolison omaisuuteen se kuuluu, katsotaan omaisuus yhteiseksi omaisuudeksi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa