- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Avioehtosopimus voi yksinkertaisena sisältää esimerkiksi vain lausekkeen, jossa ilmoitetaan että puolisoilla ei ole avio-oikeutta toistensa omaisuuteen. Tällöin on kyseessä niin kutsuttu täysin poissulkeva avioehto, joka poistaa puolisoiden välille avioliiton solmiessa syntyvän avio-oikeuden toistensa omaisuuteen. Avioehdolla voidaan poissulkea oikeus myös vain tiettyyn omaisuuteen, esimerkiksi puolison saamaan tai tulevaan perintöön. Avioehto voi koskea myös vain toisen puolison avio-oikeutta, ja jättää kuitenkin toiselle puolisolle oikeuden toisen omaisuuteen.
Avioehto on yleensä sitä monimutkaisempi, mitä laajempia omaisuuseriä sen halutaan koskevan, ja jos sillä rajataan pois vain tiettyä omaisuutta. Tällöin omaisuus kannattaa yksilöidä mahdollisimman tarkasti mahdollisien epäselvyyksien ja ristiriitatilanteiden välttämiseksi.
Avioehtosopimuksessa tulee ilmetä sen laatijoiden henkilötiedot, yksilöitävä se omaisuus mitä avioehto koskee, sekä sen tulee olla kahden esteettömän todistajan ja puolisoiden allekirjoittama. Avioehto tulee myös päivätä. Avioehto astuu voimaan, kun se on rekisteröity Digi- ja väestötietovirastossa.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.