Minilex - Lakipuhelin

Yksinkertainen avioehto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimus voi yksinkertaisena sisältää esimerkiksi vain lausekkeen, jossa ilmoitetaan että puolisoilla ei ole avio-oikeutta toistensa omaisuuteen. Tällöin on kyseessä niin kutsuttu täysin poissulkeva avioehto, joka poistaa puolisoiden välille avioliiton solmiessa syntyvän avio-oikeuden toistensa omaisuuteen. Avioehdolla voidaan poissulkea oikeus myös vain tiettyyn omaisuuteen, esimerkiksi puolison saamaan tai tulevaan perintöön. Avioehto voi koskea myös vain toisen puolison avio-oikeutta, ja jättää kuitenkin toiselle puolisolle oikeuden toisen omaisuuteen.

Avioehto on yleensä sitä monimutkaisempi, mitä laajempia omaisuuseriä sen halutaan koskevan, ja jos sillä rajataan pois vain tiettyä omaisuutta. Tällöin omaisuus kannattaa yksilöidä mahdollisimman tarkasti mahdollisien epäselvyyksien ja ristiriitatilanteiden välttämiseksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Avioehtosopimuksessa tulee ilmetä sen laatijoiden henkilötiedot, yksilöitävä se omaisuus mitä avioehto koskee, sekä sen tulee olla kahden esteettömän todistajan ja puolisoiden allekirjoittama. Avioehto tulee myös päivätä. Avioehto astuu voimaan, kun se on rekisteröity Digi- ja väestötietovirastossa. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa