- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Avioehtosopimus tulee toimittaa Digi- ja väestötietovirastoon rekisteröitäväksi tullakseen voimaan. Avioehto voidaan tehdä vain molempien puolisoiden suostumuksella, mutta rekisteröintihakemuksen voi tehdä toinen puolisoista yksin. Avioehtoa rekisteröitäessä virastoon tulee toimittaa alkuperäinen avioehto, kopio avioehdosta sekä avioehdon rekisteröintihakemus. Hakemuksessa tulee mainita puolisoiden nimet, henkilötunnukset, kotikunnat sekä vihkipäivä. Hakemuslomakkeen voi tulostaa suoraan viraston verkkosivuilta.
Hakemus ja avioehto voidaan jättää Digi- ja väestötietovirastoon ennen vihkimistä tai milloin tahansa avioliiton aikana. Ennen vihkimistä jätetty hakemus rekisteröidään vasta vihkimisen jälkeen. Jos hakemus on jätetty rekisteröitäväksi avioliiton purkauduttua, ei hakemusta enää rekisteröidä, vaikka itse avioehtosopimus sinällään olisi pätevä. Avioehtosopimuksen rekisteröiminen siis edellyttää, että avioeroasia ei ole vireillä tai avioliitto ei ole purkautunut toisen puolison kuoleman tai avioeron johdosta.
Avioehtosopimuksen rekisteröimisen hakeminen edellyttää myös, että avioehtosopimuksen muotovaatimukset ovat kunnossa. Avioehtosopimuksen laatimiseen ja rekisteröimiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä lakimiehiimme!
-Avioehtosopimus voidaan laatia ennen avioliittoa tai sen aikana.
-Avioehtosopimusta ei voida saattaa enää voimaan avioliiton purkautumisen jälkeen.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.