Minilex - Lakipuhelin

Avioehdon hakemus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimus tulee toimittaa Digi- ja väestötietovirastoon rekisteröitäväksi tullakseen voimaan. Avioehto voidaan tehdä vain molempien puolisoiden suostumuksella, mutta rekisteröintihakemuksen voi tehdä toinen puolisoista yksin. Avioehtoa rekisteröitäessä virastoon tulee toimittaa alkuperäinen avioehto, kopio avioehdosta sekä avioehdon rekisteröintihakemus. Hakemuksessa tulee mainita puolisoiden nimet, henkilötunnukset, kotikunnat sekä vihkipäivä. Hakemuslomakkeen voi tulostaa suoraan viraston verkkosivuilta.

Hakemus ja avioehto voidaan jättää Digi- ja väestötietovirastoon ennen vihkimistä tai milloin tahansa avioliiton aikana. Ennen vihkimistä jätetty hakemus rekisteröidään vasta vihkimisen jälkeen. Jos hakemus on jätetty rekisteröitäväksi avioliiton purkauduttua, ei hakemusta enää rekisteröidä, vaikka itse avioehtosopimus sinällään olisi pätevä. Avioehtosopimuksen rekisteröiminen siis edellyttää, että avioeroasia ei ole vireillä tai avioliitto ei ole purkautunut toisen puolison kuoleman tai avioeron johdosta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Avioehtosopimuksen rekisteröimisen hakeminen edellyttää myös, että avioehtosopimuksen muotovaatimukset ovat kunnossa. Avioehtosopimuksen laatimiseen ja rekisteröimiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä lakimiehiimme!

Vinkit

-Avioehtosopimus voidaan laatia ennen avioliittoa tai sen aikana.

Varoitukset

-Avioehtosopimusta ei voida saattaa enää voimaan avioliiton purkautumisen jälkeen.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa